Orientalne rybobranie
Opublikowano: 15-06-2010

W restauracji The Oriental nastał czas na orientalne rybobranie. Zapraszamy do skosztowania unikalnego menu rybnego, w którym dominują najwykwintniejsze ryby oraz orientalne przyprawy.
Już od dziś do końca lipca menu restauracji The Oriental wzbogaci się o wyjątkowe rybne smaki. Ryba tropikalna Lucjan oraz sola, uważana za najwykwintniejszą rybę świata, to tylko niektóre z rarytasów przygotowanych przez Szefa Kuchni restauracji.
Oto kilka dań które znajdą się w karcie restauracji:
• Grillowana ryba kurek z pastą z pieczonego bakłażana z miętą, kolendrą i chilli, podana z czerwonym sosem curry z ananasem i bazylią;
• Ryba Lucjan duszona w indyjskim pomidorowym curry z orientalnymi ziemniakami taro;
• Sola marynowana w soku z limonki, z zielonym chilli i kolendrą, podana z grillowanymi szparagami i tajskim ryżem z krewetkami.
Znakomity i niepowtarzalny smak potraw podkreślą starannie wyselekcjonowane wina.
Rezerwacji dokonać można pod numerem 22450 6705. Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00-22:30. Atmosfera i wystrój lokalu sprawiają, że gość wyrusza w zaskakującą podróż kulinarną na Daleki Wschód i rozkoszuje się daniami przygotowanymi przez orientalnych kucharzy.