Patissier & Chocolatier – Mistrzowie Nauczycielom Zawodu
Opublikowano: 05-12-2012

Projekt jest realizowany dla 252 aktywnych zawodowo nauczycieli i nauczycielek przedmiotów zawodowych zawodu kucharz i zawodów pokrewnych oraz zawodu technik technologii żywności i zawodów pokrewnych. Projekt obejmuje ww. grupę docelową z terenu całej Polski. W lipcu 2012 roku wystartował projekt „Patissier & Chocolatier – Mistrzowie Nauczycielom Zawodu”.

CZŁOWIEK – NAJLEPSZA INWESTYCJA
Od tego momentu uruchomiono machinę rekrutacyjną oraz działania promocyjne w prasie branżowej oraz w internecie. Największy nacisk kładziony jest na rekrutację uczestników/uczestniczek.
Odpowiedni dobór – rekrutacja i weryfikacja – jest, jak wiadomo, najważniejszym etapem projektu. Rekrutacja potrwa aż do 30 listopada 2014 r. Więcej informacji w zakładce REKRUTACJA.
Jeśli będziesz już jedną z 252 osób z całej Polski zakwalifikowanych do projektu, organizatorzy szkolenia zaproszą Cię na pięciodniowe wprowadzenie i przeszkolenie do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku, aby jak najlepiej przygotować Cię do odbycia praktyki w przedsiębiorstwie. Można tam zdobyć wiedzę dotyczącą BHP, wziąć udział w odpowiednich ankietach oraz badaniach, a także szkoleniu z zakresu produkcji deserów oraz ciast. Zdobędziesz tam również podstawowe informacje dotyczące dekoracji cukierniczych. Zaś ostatniego dnia weźmiesz udział w szkoleniu dotyczącym organizacji pracy i zarządzania w profesjonalnych cukierniach. Podczas wprowadzenia do praktyk organizatorzy zadbają również o pełne wyżywienie i bezpłatny nocleg. Dodatkowo zwracane są także koszty dojazdów. Wszystko z myślą o uczestnikach i uczestniczkach.
Najnowocześniejsze przedsiębiorstwo, profesjonalne szkolenie
Co istotne, cukiernia T.Deker Patissier & Chocolatier gwarantuje dziesięciodniowe praktyki w najnowocześniejszym przedsiębiorstwie cukierniczym na Pomorzu, a dokładnie w Sopocie. Podczas trwania praktyk zapoznasz się z nowymi rozwiązaniami techniki stosowanymi w branży cukierniczej. Dla Twojego komfortu organizatorzy zapewnią profesjonalny strój roboczy. Zadbają nie tylko o część naukową, ale także o liczne degustacje własnych wypieków. Dodatkowo każda z grup odbędzie pełne przeszkolenie z czekolady: nauczą się jak temperować czekoladę, jak wylewać praliny, robić rzeźby z czekolady. Na czas praktyk zapewnią także noclegi wraz z wyżywieniem nieopodal miejsca praktyk. Wszystko po to, aby czas doskonalenia zawodowego stał się niezapomniany pod każdym względem. Po 15 dniach doskonalenia zawodowego otrzymasz upragniony i prestiżowy certyfikat projektu.
mm
Liderem projektu jest T. Deker Patissier & Chocolatier s.c., współnależąca do Mistrza Cukiernictwa Tomasza Dekera. Od 5 lat prowadzi on sieć luksusowych cukierni, które cieszą się wielkim zaufaniem mieszkańców Trójmiasta i okolic. Bezpłatne praktyki uczestników/uczestniczek projektu odbywają się w zakładzie produkcyjnym T. Deker Patissier & Chocolatier s.c. w Sopocie.
Partnerem projektu jest Pomorska Akademia Kulinarna w Gdańsku na czele z Krzysztofem Szulborskim.
Aktualne terminy praktyk
IV GRUPA:
- 13-17.01.2013 r. – wprowadzanie, przeszkolenie do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku
- 18-27.01.2013 r. – praktyka w T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. w Sopocie
V GRUPA:
- 27-31.01.2013 r. – wprowadzanie, przeszkolenie do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku
- 01-10.02.2013 r. – praktyka w T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. w Sopocie
VI GRUPA:
- 10-14.02.2013 r. – wprowadzanie, przeszkolenie do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku
- 15-24.02.2013 r. – praktyka w T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. w Sopocie
Aktualnie trwa rekrutacja na praktyki, które odbędą się w marcu, kwietniu i maju 2013 roku.
Więcej informacji na stronie: www.udekerowani.pl
Biuro Projektu:
Patissier & Chocolatier – Mistrzowie Nauczycielom Zawodu
Al. Niepodległości 728 A
81-840 Sopot
Zespół Zarządzający Projektem:
Kierownik Projektu – Karol Kakowski
tel. 884 924 400
e-mail: kierowanieprojektem@gmail.com
Specjalistka promocji i rekrutacji – Justyna Zalewska
tel. 533 996 032
e-mail: rekrutacjadoprojektu@gmail.com
Specjalistka biura projektu – Karolina Szmigiel
tel. 884 949 300
e-mail: dekerprojekt@gmail.com