Patissier & Chocolatier – Mistrzowie Nauczycielom Zawodu

Opublikowano: 05-12-2012

Projekt jest realizowany dla 252 aktywnych zawodowo nauczycieli i nauczycielek przedmiotów zawodowych zawodu kucharz i zawodów pokrewnych oraz zawodu technik technologii żywności i zawodów pokrewnych. Projekt obejmuje ww. grupę docelową z terenu całej Polski. W lipcu 2012 roku wystartował projekt „Patissier & Chocolatier – Mistrzowie Nauczycielom Zawodu”.

logo2bj

 

logo

CZŁOWIEK – NAJLEPSZA INWESTYCJA

Od tego momentu uruchomiono machinę rekrutacyjną oraz działania promocyjne w prasie branżowej oraz w internecie. Największy nacisk kładziony jest na rekrutację uczestników/uczestniczek.

Odpowiedni dobór – rekrutacja i weryfikacja – jest, jak wiadomo, najważniejszym etapem projektu. Rekrutacja potrwa aż do 30 listopada 2014 r. Więcej informacji w zakładce REKRUTACJA.

P1000021  P1000031

Jeśli będziesz już jedną z 252 osób z całej Polski zakwalifikowanych do projektu, organizatorzy szkolenia zaproszą Cię na pięciodniowe wprowadzenie i przeszkolenie do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku, aby jak najlepiej przygotować Cię do odbycia praktyki w przedsiębiorstwie. Można tam zdobyć wiedzę dotyczącą BHP, wziąć udział w odpowiednich ankietach oraz badaniach, a także szkoleniu z zakresu produkcji deserów oraz ciast. Zdobędziesz tam również podstawowe informacje dotyczące dekoracji cukierniczych. Zaś ostatniego dnia weźmiesz udział w szkoleniu dotyczącym organizacji pracy i zarządzania w profesjonalnych cukierniach. Podczas wprowadzenia do praktyk organizatorzy zadbają również o pełne wyżywienie i bezpłatny nocleg. Dodatkowo zwracane są także koszty dojazdów. Wszystko z myślą o uczestnikach i uczestniczkach.

P1000066  P1000072

Najnowocześniejsze przedsiębiorstwo, profesjonalne szkolenie

Co istotne, cukiernia T.Deker Patissier & Chocolatier  gwarantuje dziesięciodniowe praktyki w najnowocześniejszym przedsiębiorstwie cukierniczym na Pomorzu, a dokładnie w Sopocie. Podczas trwania praktyk zapoznasz się z nowymi rozwiązaniami techniki stosowanymi w branży cukierniczej. Dla Twojego komfortu organizatorzy zapewnią profesjonalny strój roboczy. Zadbają nie tylko o część naukową, ale także o liczne degustacje własnych wypieków. Dodatkowo każda z grup odbędzie pełne przeszkolenie z czekolady: nauczą się jak temperować czekoladę, jak wylewać praliny, robić rzeźby z czekolady. Na czas praktyk zapewnią także noclegi wraz z wyżywieniem nieopodal miejsca praktyk. Wszystko po to, aby czas doskonalenia zawodowego stał się niezapomniany pod każdym względem. Po 15 dniach doskonalenia zawodowego otrzymasz upragniony i prestiżowy certyfikat projektu.

P1000102mmP1040336

Liderem projektu jest T. Deker Patissier & Chocolatier s.c., współnależąca do Mistrza Cukiernictwa Tomasza Dekera. Od 5 lat prowadzi on sieć luksusowych cukierni, które cieszą się wielkim zaufaniem mieszkańców Trójmiasta i okolic. Bezpłatne praktyki uczestników/uczestniczek projektu odbywają się w zakładzie produkcyjnym T. Deker Patissier & Chocolatier s.c. w Sopocie.

Partnerem projektu jest Pomorska Akademia Kulinarna w Gdańsku na czele z Krzysztofem Szulborskim.

Aktualne terminy praktyk

IV GRUPA:

  • 13-17.01.2013 r. – wprowadzanie, przeszkolenie do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku
  • 18-27.01.2013 r. – praktyka w T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. w Sopocie

V GRUPA:

  • 27-31.01.2013 r. – wprowadzanie, przeszkolenie do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku
  • 01-10.02.2013 r. – praktyka w T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. w Sopocie

VI GRUPA:

  • 10-14.02.2013 r. – wprowadzanie, przeszkolenie do praktyk w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku
  • 15-24.02.2013 r. – praktyka w T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. w Sopocie

Aktualnie trwa rekrutacja na praktyki, które odbędą się w marcu, kwietniu i maju 2013 roku.

Więcej informacji na stronie: www.udekerowani.pl

Biuro Projektu:

Patissier & Chocolatier – Mistrzowie Nauczycielom Zawodu

Al. Niepodległości 728 A

81-840 Sopot

Zespół Zarządzający Projektem:

Kierownik Projektu – Karol Kakowski

tel. 884 924 400

e-mail:  kierowanieprojektem@gmail.com

 

Specjalistka promocji i rekrutacji – Justyna Zalewska

tel. 533 996 032

e-mail:  rekrutacjadoprojektu@gmail.com

 

Specjalistka biura projektu – Karolina Szmigiel

tel. 884 949 300

e-mail:  dekerprojekt@gmail.com