Piekarskie Nowości w ofercie Martin Braun

Opublikowano: 30-09-2010

logo_martin_braun.jpg

Martin Braun, lider w branży cukierniczej i piekarniczej, wprowadził do swojej oferty dwie nowe mieszanki do wyrobu pieczywa: Mix Marchewkowy 50% oraz Mix Czosnek Niedźwiedzi 25%. Z okazji Międzynarodowego Dnia Chleba obie mieszanki dostępne są do końca października w specjalnej promocji.

Mix Marchewkowy 50% jest doskonały do produkcji pszennego chleba, bagietek i bułek. Zawiera płatki z marchwi oraz nasiona: pestki słonecznika, siemię lniane, kukurydzę, a także przyprawy (między innymi aromatyczny pieprz Cayenne). Pieczywo produkowane na bazie Mixu Marchewkowego 50% charakteryzuje się doskonałym, naturalnym smakiem. Nadaje się do bezpośredniego i odroczonego procesu fermentacji, jak i do mrożenia. Mix Marchewkowy 50% dostępny jest w opakowaniach po 25 kg.

mixmarchewkowy.jpg

Mix Czosnek Niedźwiedzi 25% to produkt naturalny, zwierający enzymy i witaminy. Głównym składnikiem tej mieszanki są zielone liście czosnku niedźwiedziego, dzięki którym pieczywo delikatnie pachnie, nie mając przykrego aromatu czosnku pospolitego, a jednocześnie jest źródłem wielu witamin, soli mineralnych i naturalnych antybiotyków. Pieczywo na bazie Mixu Czosnek Niedźwiedzi 25% długo zachowuje świeżość. Mieszanka daje również możliwość produkcji z odroczonym procesem fermentacji. Mix Czosnek Niedźwiedzi 25%  dostępny jest w opanowaniach po 25 kg. 

czosnekniedziwedzi2.jpg  promocja_martinbraun.jpg



-– Mix Marchewkowy i Mix Niedźwiedzi to uznane i cenione produkty w Niemczech. Mam nadzieję, że zdobędą zaufanie również wśród polskich Klientów
–  informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z o.o. 

Obie  mieszanki dostępne są w październiku w specjalnej promocji z okazji Międzynarodowego Dnia Chleba. Do każdego zakupionego worka zapaska piekarska gratis.

Więcej o produktach Martin Braun na stronie internetowej: www.martinbraun.pl

Zdrowe Pieczywo Marchewkowe od Martin Braun

Receptura podstawowa:

– 1,00 kg Mix Marchewkowy 50%

– 1,00 kg mąka pszenna typ 550

– 0,06 kg drożdże świeże

– 1,00 kg woda

– czas miesienia: 4 minut wolne obroty oraz 5 minut szybkie obroty

– temperatura ciasta 26°C – 28°C

– leżakowanie 15 minut

– czas garowania 45-50 minut

– waga kęsków 0,60 kg

– temperatura pieczenia 240°C, opadająco do 210°C

– czas pieczenia ok. 40 minut

Sposób przygotowania:

– ciasto wymiesić na jednolitą masę

– po upływie 15 minut dzielić i formować na kęsy o wadze ok. 0,60 kg

– piec z zaparowaniem na zamkniętym lufcie, po 3 minutach tworzyć luft