Przystawki tematem przewodnim kolejnych Warsztatów Kulinarnych

Opublikowano: 18-06-2012

Za  nami już trzecia edycja Warsztatów Kulinarnych zorganizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Pod okiem Marcina Budynka i Kamila Kosnowskiego uczestnicy doskonalili umiejętności przygotowywania przystawek.

Budynek.akademia039

 

Niedzielne warsztaty w Centrum Techniki Kulinarnej po raz kolejny upłynęły w miłej atmosferze. Za oknem słoneczko napawało optymistycznie a w środku chłód pozwalał na przygotowanie szeregu przystawek. Wśród przygotowanych dań znalazły się takie specjały jak:
– bliny z łososiem i kawiorem

– roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego
– szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim
– bryndza z karmelizowanym jabłkiem i buraczkami
– kozi ser w panierce z pestek słonecznika z sosem z czerwonych porzeczek na rucoli
– łosoś pieczony z grzybową krustą
– wątróbka z sosem malinowym na sałacie
– tatar z łososia i truskawek z zielonym i czerwonym pieprzem oraz miętą

Budynek.akademia053  Budynek.akademia041  Budynek.akademia009

 

Każdy z uczestników dostał designersie zapaski firmy COOKie, tym razem czerwone oraz książeczkę z przepisami. Każda z wymienionych potraw była najpierw przygotowywana przez szefów – Marcina Budynka i Kamila Kosnowskiego. Następnie uczestnicy w dwuosobowych zespołach pod bacznym okiem szefów, korzystając z ich cennych wskazówek przygotowywali własnoręcznie proponowane przystawki.

Kolejne warsztaty 22. lipca, których tematem będą sałatki.