Przyznano nagrody Food Show Star!
Opublikowano: 14-03-2018
12 marca podczas uroczystej gali Food Show 2018, która miała miejsce w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach wręczono nagrody w kategorii Najlepszy Produkt i Najlepszy Dostawca dla sektora HoReCa. Organizatorem wydarzenia jest Grupa PTWP, będąca wydawcą magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów gospodarczych portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl. Do konkursu zostały zaproszone firmy bezpośrednio związane z branżą: producenci, dystrybutorzy, przetwórcy, a także hurtownicy żywności. O wyłonieniu zwycięzców wśród zgłoszonych produktów, usług i firm, zadecydowało jury (niżej podajemy skład), w którego skład weszli przedstawiciele mediów i szefowie kuchni. Nagroda jest z całą pewnością dużą szansą na pozyskanie nowych kontrahentów: hoteli i restauracji.
Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa
Nagrody w kategorii Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa trafiły do:
- Ser pleśniowy Lazur złocisty Spółdzielni Mleczarskiej Lazur
- Ser mozrella z ICC Pasłęk
- Zupa krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z Greenyard Frozen Poland
- Pieczarki smażone w oleju z firmy Gardenia Food
- Ekologiczny olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno firmy Złoto Polskie
- Linia kaw ziarnistych premium marki WOSEBA
- Linia produktów bez laktozy firmy Mlekovita
- Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój ulubiony SDM Wieluń
Najlepszy Dostawca dla sektora HoReCa
Nagrody dla najlepszego dostawcy otrzymali:
- Menu Manager
- Inter Europol
- Winterhalter Gastronom Polska
- Best Wear Partner Handlowy Firmy Kegel-Błażusiak
- Weindich
Jury obradowało w składzie:
- Łukasz Błażejewski, właściciel 7th Street Bar&Grill
- Marcin Czubak, szef kuchni Dzień i Noc
- Dominik Duraj, szef kuchni Villa Gardena
- Adrian Feliks, szef kuchni, właściciel Spoon Studio Kulinarne
- Bartosz Gadzina, szef kuchni Beksien
- Krzysztof Kaliciński, Green Coffee Nero
- Jacek Kuś, wiceprezes Sfinks Polska
- Edyta Kochlewska, redaktor naczelna „Rynek Spożywczy”
- Miłosz Kowalski, szef kuchni hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport
- Patryk Krysta, szef kuchni założyciel Gastronomii Śląsk
- Marcin Majchrzak, szef kuchni restauracja Magnolia, Dwór Kombornia
- Paulina Mroziak, redaktor prowadząca portalspozywczy.pl
- Piotr Niemiec, prezes zarządu Grupa Gastromall
- Magdalena Piróg, prezes zarządu Da Grasso
- Rafał Sikora, manager magazynu Rynek Spożywczy