„Birkowie od kuchni” – premiera!
Opublikowano: 19-05-2010


Pieczony comber jagnięcy podany z herbacianym sosem i świeżo siekaną miętą…
Tartoletka z ciasta filo, pieczona z figamii białym kremem balsamico…
Gruszka marynowana w przyprawach korzennych, w sosie karmelowym…
Brzmi to niemal jak poezja smakosza… Któż może oprzeć się tak kuszącym daniom?
Przepisy na te dania oraz na wiele innych, znaleźć można w książce Birkowie od kuchni. Jej Autorzy – Stefan i Konrad Birek – to mistrzowie kulinarni z olbrzymim doświadczeniem. Milionom telewidzów znani są z programu „Kawa czy herbata?”, w którym od wielu lat prezentują smaczne potrawy. To niewątpliwie najbardziej popularni, ale nie jedyni przedstawiciele familii Birków, którzy poświęcili swoje życie kulinariom.
W książce Birkowie od kuchni– prócz Stefana i Konrada – poznać można pozostałych członków rodziny Birków. A poza tym znaleźć wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej pojawić się powinno. Wyjątkowe przepisy na znakomite potrawy (możliwe do przygotowania przez zwykłego śmiertelnika!), porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia… A na deser przepisy gwiazd programu „Kawa czy herbata?”.
Patronat medialny nad książką objął między innymi portal NewsGastro.