REKOMENDACJE FUNDACJI KLUBU SZEFÓW KUCHNI: POMIDORY KLASY PREMIUM T. MULARSKI

Opublikowano: 31-08-2010



ksk_logo.jpg


Rusza współpraca FUNDACJI KLUBU SZEFÓW KUCHNI i Grupy Producentów Owoców i Warzyw „Gospodarstwo Ogrodnicze T. MULARSKI” sp. z o.o. Klub Szefów Kuchni swej rekomendacji udziela po raz pierwszy – lecz nie ostatni. Logo Fundacji KSK ma być jasnym znakiem dla odbiorców: tego produktu używają najlepsi szefowie kuchni w Polsce.

Już od września pomidory truskawkowe – oraz inne gatunki pomidorów klasy premium – dystrybuowane przez GPOiW Gospodarstwo Ogrodnicze T. Mularski w sieciach handlowych Tesco, Auchan, POLOmarket, Alma, Bomi, Lidl, Biedronka, MAKRO Cash and Carry oraz Real, opatrzone zostaną logotypem Fundacji. Znak Klubu Szefów Kuchni przez cały najbliższy rok pojawiać będzie się także na samochodach dostawczych producenta pomidorów oraz firmowanych przez niego artykułach promocyjnych: ulotkach, folderach, oprawie stanowisk degustacyjnych.

Fundacja Klubu Szefów Kuchni promuje nie tylko kuchnię polską, ale i nasze najlepsze produkty narodowe – mówi Jerzy Pasikowski, prezes Fundacji KSK. – Świadomość konsumentów w Polsce jest coraz większa: coraz więcej osób podczas codziennych zakupów kieruje się jakością produktu i sposobem jego pozyskania. Najlepsi szefowie kuchni w Polsce, zrzeszeni w Fundacji, rekomendują marki, które sami używają w swej codziennej pracy.

mularski_rollbaner.jpgZanim pomidory T. Mularski – największego producenta pomidorów  w Polsce – zyskały pozytywną opinię Fundacji Klubu Szefów Kuchni, przeszły długą drogę selekcji. – Sprawdzaliśmy certyfikaty i referencje firmy, badaliśmy technologie, wykorzystywane przy uprawie, zbiorach i przechowywaniu pomidorów – tłumaczy Jerzy Pasikowski. – Dodatkowym atutem firmy okazał się fakt, że T. Mularski to przedsiębiorstwo rodzinne, za stuprocentowym kapitałem polskim.

Twarzą kampanii zostali dwaj cenieni szefowie kuchni, członkowie Fundacji KSK: Wiesław Bober i Łukasz Konik, wielokrotni zwycięzcy konkursów kulinarnych w Polsce i zagranicą– zdradza Mateusz Mularski, pełnomocnik  firmy. – Wierzymy, że współpraca z gronem uznanych szefów kuchni przyczyni się do zwiększenia rozpoznawalności naszej marki wśród osób, poszukujących na sklepowych półkach  najwyższej klasy warzyw i owoców.

Pomidory T. Mularski to pierwszy polski produkt klasy premium, rekomendowany przez Fundację Klubu Szefów Kuchni. Z pewnością nie jedyny – do Klubu zgłasza się coraz więcej producentów i dostawców branży spożywczej, zainteresowanych pozyskaniem Fundacji KSK jako partnera swoich działań.

***

FUNDACJA KSK:

Fundacja Klubu Szefów Kuchni powstała w 2008 roku z inicjatywy Klubu Szefów Kuchni: elitarnej organizacji, łączącej najlepszych szefów kuchni w Polsce. Znani z telewizyjnych ekranów i restauracji kucharze łączą siły, pomysły i entuzjazm, promując polską kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy. Więcej informacji – na stronie Fundacji: www.fundacja-ksk.pl

WIESŁAW BOBER:

Członek Rady Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Jako szef kuchni zaspakaja gusta najwybredniejszych podniebień już od 25 lat. Brał udział w licznych wydarzeniach kulinarnych w Polsce i zagranicą, propagując kuchnię polską i narodowe tradycje kulinarne. Swą wiedzą chętnie dzieli się z młodymi adeptami sztuki kulinarnej – wyszkolił wielu kucharzy, osiągających znaczące sukcesy kulinarne w kraju i za granicą. Zafascynowany kuchnią francuską, współpracuje z programami telewizyjnymi o gotowaniu oraz z czasopismami branżowymi.

ŁUKASZ KONIK:

Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu, najmłodszy członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Pasjonat kuchni molekularnej, realizuje popularyzujący ją cykl pokazów "Kulinarna Awangarda", współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. Specjalizuje się w kuchni francuskiej. Od 2010 roku jest oficjalnym kucharzem ekstraligowego klubu żużlowego Stali Gorzów Wielkopolski. Jego pokazy kulinarne można oglądać w TVP w programie "Dzień dobry lubuskie", TVN oraz TVN 24. Redaguje własną rubrykę o tematyce gastronomicznej w gazecie "Teraz Gorzów," w czasopismach kulinarnych i na portalach gastronomicznych.

Fundacja Klubu Szefów Kuchni

www.fundacja-ksk.pl