Spotkanie wielkanocne Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników w dniu 17.04.11
Opublikowano: 09-05-2011

W ostatnią, przedświąteczną niedzielę 17 kwietnia 2011 roku miały miejsce dwa ważne wydarzenia dla krakowskiej gastronomii. Pierwszym była msza święta odprawiona w intencji całej gastronomii w Bazylice Mariackiej, położonej w scenerii pięknego krakowskiego rynku.

Na tej uroczystej mszy spotkała się śmietanka kucharska z małopolski reprezentowana przez delegacje Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników ze swoim 100 letnim sztandarem, delegacja kelnerów oraz poczty sztandarowe z trzech krakowskich szkół gastronomicznych.

Następnie wszyscy goście przeszli do Restauracji Floriańska w Krakowie, gdzie odbyło się spotkanie wielkanocne Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Szef kuchni Artur Salamon ugościł nas przygotowując wielkanocny poczęstunek.
Wielkie podziękowania należą się właścicielowi Panu Przemysławowi Birlet za użyczenie miejsca oraz manager Pani Katarzynie Hardek za cudowną atmosferę i profesjonalizm. Naszą imprezę zaszczycili dyrektorzy szkół gastronomicznych, znani szefowie kuchni, znakomici cukiernicy, przedstawiciele firm wspierających Stowarzyszenie, kelnerzy oraz uczniowie.


Najserdeczniejsze podziękowania składamy firmom wspierającym poczynania Stowarzyszenia, a są to:
-Swedeponic
-Bonduelle
-Grupa Maspex Wadowice
-Commercio Polska
-Unilever
-Dorado
—-
Prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników
Marcin Polus