Restauracja „Platter by Karol Okrasa” wyróżniona w przewodniku Michelin

Opublikowano: 30-03-2011

Wielki sukces restauracji Karola Okrasy „Platter” – autorskie miejsce mistrza kuchni po niespełna pół roku działalności zostało wyróżnione w przewodniku Michelin „Main Cities of Europe 2011”.

platter046.jpg
Czerwony przewodnik Michelin prezentuje najlepsze restauracje i hotele znajdujące się w europejskich miastach. „Main Cities of Europe 2011” zawiera opisy 3000 takich miejsc z 44 miast w 20 krajach. Tegoroczny przewodnik jest już 30 edycją jego wydania, która została zapoczątkowana w 1982 roku.
W tym roku w przewodniku „Main Cities of Europe 2011” znalazło się 36 polskich restauracji: 19 warszawskich i 17 krakowskich. To więcej niż w ubiegłym roku: inspektorzy Michelin docenili dodatkowo 6 nowych lokali w stolicy. Jedną z restauracji wyróżnionych po raz pierwszy jest właśnie warszawski „Platter by Karol Okrasa”.

Restauracja mistrza Okrasy działa od jesieni ubiegłego roku i mieści się w hotelu Intercontinental w Warszawie. Szef kuchni oferuje swoim gościom potrawy inspirowane kuchnią polską, ale w nowej, zaskakującej wersji. W restauracji „Platter” tradycyjne polskie smaki nabierają nowoczesnego charakteru i intrygują niecodziennymi połączeniami składników. Menu zmieniane jest sezonowo, wszystkie dania bazują na świeżych, specjalnie wyselekcjonowanych, wysokiej jakości produktach.

platter085.jpg

Serdecznie gratulujemy sukcesu i zapraszamy do restauracji, aby przekonać się samemu, że specjaliści Michelin się nie omylili.