Robert Sowa zaprasza do współpracy!
Opublikowano: 29-04-2012

Robert Sowa zaprasza ludzi z pasją do współpracy przy dwóch nowych projektach kulinarnych: swojej autorskiej Restauracji „Sowa & Przyjaciele” i Restauracji „Prima Pasta by Robert Sowa”!
Stało się! Już niebawem Robert Sowa otworzy restaurację swoich marzeń… Miejsce, które przez wiele lat widział oczyma duszy – elegancką salę, stoliki, wspaniałą zastawę, fantastyczne dekoracje, biel obrusów, perłę porcelany, srebrny błysk wypolerowanej zastawy i sztućców…
Restauracja powstaje i już niebawem – latem 2012, zostanie otwarta! Sowa & Przyjaciele – lokal, u zbiegu ulic Czerniakowskiej i Gagarina, położony w sercu arystokratycznej i nobliwej dzielnicy Warszawy – Mokotowa, w bliskim sąsiedztwie apartamentów, biur, ambasad, a także chluby stolicy – Parku Łazienkowskiego. Warto wspomnieć, że kiedyś była tu kultowa na Sielcach i trzymająca należyty mokotowski fason „Sielanka”, którą w latach siedemdziesiątych zamieniono na „Karczmę Słupską”.
Restauracja będzie w pełni autorskim projektem mistrza. A w jej wnętrzach…
60 miejsc w głównej sali oraz 40 w mniejszej, kameralnej części, która będzie idealna na działania Studia Kulinarnego – szalone, wyjątkowe, niepowtarzalne pokazy i warsztaty kulinarne. Całości dopełnią dwa VIP roomy dla 16 i 10 osób. Będzie też wyśniony chef’s table, gdzie mistrz kulinarny będzie gościć jednorazowo kilkanaście bliskich osób na kameralnych kolacjach przy świecach.
Ale podniebienia gości będzie „czarował” nie tylko Robert Sowa. Restauracja będzie też słynęła z ponad 300 indeksów win wyselekcjonowanych przez jednego z najlepszych polskich sommelierów – Michała Jancika oraz z wytwornych alkoholi.
Drugi projekt, który ruszy już w sierpniu 2012, to Restauracja „Prima Pasta by Robert Sowa” zlokalizowana na warszawskim Mokotowie, w tzw. zagłębiu biurowym, przy ulicy Wołoskiej. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to restauracja, w której dominować będzie kuchnia włoska i śródziemnomorska, ale nie zabraknie w niej również specjałów kuchni polskiej. Cechą wyróżniającą będzie otwarta kuchnia i sala restauracyjna, która pomieści jednorazowo nawet 150 gości.
W związku z realizacją powyższych projektów, zapraszamy do współpracy: kucharzy, cukierników, kelnerów i sommelierów – co najważniejsze ludzi z pasją, kreatywnych i ambitnych, otwartych na nowe wyzwania… Mile widziane doświadczenie zawodowe w restauracjach Europy i świata oraz znajomość języków obcych.
Osoby zainteresowane, które chcą uczestniczyć w tworzeniu tych nowych, niezwykłych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy, prosimy o kontakt e-mailowy:
„Sowa & Przyjaciele”: Robert Sowa i Konrad Birek, Robert@sowarobert.pl
„Prima Pasta by Robert Sowa”: Krzysztof Baranowski, Krzysztof@sowarobert.pl
Robert Sowa zaprasza do współpracy!
Opublikowano: 29-04-2012

Robert Sowa zaprasza ludzi z pasją do współpracy przy dwóch nowych projektach kulinarnych: swojej autorskiej Restauracji „Sowa & Przyjaciele” i Restauracji „Prima Pasta by Robert Sowa”!
Stało się! Już niebawem Robert Sowa otworzy restaurację swoich marzeń… Miejsce, które przez wiele lat widział oczyma duszy – elegancką salę, stoliki, wspaniałą zastawę, fantastyczne dekoracje, biel obrusów, perłę porcelany, srebrny błysk wypolerowanej zastawy i sztućców…
Restauracja powstaje i już niebawem – latem 2012, zostanie otwarta! Sowa & Przyjaciele – lokal, u zbiegu ulic Czerniakowskiej i Gagarina, położony w sercu arystokratycznej i nobliwej dzielnicy Warszawy – Mokotowa, w bliskim sąsiedztwie apartamentów, biur, ambasad, a także chluby stolicy – Parku Łazienkowskiego. Warto wspomnieć, że kiedyś była tu kultowa na Sielcach i trzymająca należyty mokotowski fason „Sielanka”, którą w latach siedemdziesiątych zamieniono na „Karczmę Słupską”.
Restauracja będzie w pełni autorskim projektem mistrza. A w jej wnętrzach…
60 miejsc w głównej sali oraz 40 w mniejszej, kameralnej części, która będzie idealna na działania Studia Kulinarnego – szalone, wyjątkowe, niepowtarzalne pokazy i warsztaty kulinarne. Całości dopełnią dwa VIP roomy dla 16 i 10 osób. Będzie też wyśniony chef’s table, gdzie mistrz kulinarny będzie gościć jednorazowo kilkanaście bliskich osób na kameralnych kolacjach przy świecach.
Ale podniebienia gości będzie „czarował” nie tylko Robert Sowa. Restauracja będzie też słynęła z ponad 300 indeksów win wyselekcjonowanych przez jednego z najlepszych polskich sommelierów – Michała Jancika oraz z wytwornych alkoholi.
Drugi projekt, który ruszy już w sierpniu 2012, to Restauracja „Prima Pasta by Robert Sowa” zlokalizowana na warszawskim Mokotowie, w tzw. zagłębiu biurowym, przy ulicy Wołoskiej. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to restauracja, w której dominować będzie kuchnia włoska i śródziemnomorska, ale nie zabraknie w niej również specjałów kuchni polskiej. Cechą wyróżniającą będzie otwarta kuchnia i sala restauracyjna, która pomieści jednorazowo nawet 150 gości.
W związku z realizacją powyższych projektów, zapraszamy do współpracy: kucharzy, cukierników, kelnerów i sommelierów – co najważniejsze ludzi z pasją, kreatywnych i ambitnych, otwartych na nowe wyzwania… Mile widziane doświadczenie zawodowe w restauracjach Europy i świata oraz znajomość języków obcych.
Osoby zainteresowane, które chcą uczestniczyć w tworzeniu tych nowych, niezwykłych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy, prosimy o kontakt e-mailowy:
„Sowa & Przyjaciele”: Robert Sowa i Konrad Birek, Robert@sowarobert.pl
„Prima Pasta by Robert Sowa”: Krzysztof Baranowski, Krzysztof@sowarobert.pl
/p>
Robert Sowa zaprasza do współpracy!
Opublikowano: 29-04-2012

Robert Sowa zaprasza ludzi z pasją do współpracy przy dwóch nowych projektach kulinarnych: swojej autorskiej Restauracji „Sowa & Przyjaciele” i Restauracji „Prima Pasta by Robert Sowa”!
Stało się! Już niebawem Robert Sowa otworzy restaurację swoich marzeń… Miejsce, które przez wiele lat widział oczyma duszy – elegancką salę, stoliki, wspaniałą zastawę, fantastyczne dekoracje, biel obrusów, perłę porcelany, srebrny błysk wypolerowanej zastawy i sztućców…
Restauracja powstaje i już niebawem – latem 2012, zostanie otwarta! Sowa & Przyjaciele – lokal, u zbiegu ulic Czerniakowskiej i Gagarina, położony w sercu arystokratycznej i nobliwej dzielnicy Warszawy – Mokotowa, w bliskim sąsiedztwie apartamentów, biur, ambasad, a także chluby stolicy – Parku Łazienkowskiego. Warto wspomnieć, że kiedyś była tu kultowa na Sielcach i trzymająca należyty mokotowski fason „Sielanka”, którą w latach siedemdziesiątych zamieniono na „Karczmę Słupską”.
Restauracja będzie w pełni autorskim projektem mistrza. A w jej wnętrzach…
60 miejsc w głównej sali oraz 40 w mniejszej, kameralnej części, która będzie idealna na działania Studia Kulinarnego – szalone, wyjątkowe, niepowtarzalne pokazy i warsztaty kulinarne. Całości dopełnią dwa VIP roomy dla 16 i 10 osób. Będzie też wyśniony chef’s table, gdzie mistrz kulinarny będzie gościć jednorazowo kilkanaście bliskich osób na kameralnych kolacjach przy świecach.
Ale podniebienia gości będzie „czarował” nie tylko Robert Sowa. Restauracja będzie też słynęła z ponad 300 indeksów win wyselekcjonowanych przez jednego z najlepszych polskich sommelierów – Michała Jancika oraz z wytwornych alkoholi.
Drugi projekt, który ruszy już w sierpniu 2012, to Restauracja „Prima Pasta by Robert Sowa” zlokalizowana na warszawskim Mokotowie, w tzw. zagłębiu biurowym, przy ulicy Wołoskiej. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to restauracja, w której dominować będzie kuchnia włoska i śródziemnomorska, ale nie zabraknie w niej również specjałów kuchni polskiej. Cechą wyróżniającą będzie otwarta kuchnia i sala restauracyjna, która pomieści jednorazowo nawet 150 gości.
W związku z realizacją powyższych projektów, zapraszamy do współpracy: kucharzy, cukierników, kelnerów i sommelierów – co najważniejsze ludzi z pasją, kreatywnych i ambitnych, otwartych na nowe wyzwania… Mile widziane doświadczenie zawodowe w restauracjach Europy i świata oraz znajomość języków obcych.
Osoby zainteresowane, które chcą uczestniczyć w tworzeniu tych nowych, niezwykłych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy, prosimy o kontakt e-mailowy:
„Sowa & Przyjaciele”: Robert Sowa i Konrad Birek, Robert@sowarobert.pl
„Prima Pasta by Robert Sowa”: Krzysztof Baranowski, Krzysztof@sowarobert.pl