Konkurs „KULINARNA PRZYGODA Z KENWOOD’em” dla uczniów- rozstrzygnięty!
Opublikowano: 02-12-2010

Moi drodzy, zakończyliśmy konkurs „KULINARNA PRZYGODA Z KENWOOD’em” dla uczniów szkół gastronomicznych. Tematem przewodnim konkursu był „Świąteczny smakołyk”.
Mieliśmy nie lada kłopot, by wybrać grupę zwycięską! Otrzymaliśmy wspaniałe przepisy, w których wykazaliście się kreatywnością, a i wykonanie nie budziło wątpliwości, że zależało Wam na wygranej. Bardzo ucieszyła nas frekwencja.
Z przyjemnością informujemy że zwycięzcami tegorocznego konkursu „KULINARNA PRZYGODA Z KENWOOD’em” 2010 r. zostali:
I miejsce otrzymuje Monika Bielik za wspaniałą i aromatyczną:
„Świąteczną Bajderkę ze śnieżną czekoladą i żurawinową konfiturą mojej Babci”. Prezentacji nie powstydziłby się niejeden szef kuchni.
Nauczycielką która przygotowywała Monikę do konkursu była Pani Krystyna Radziwon z Warszawskiej Szkoły Gastronomicznej – ul. Poznańskiej.
Nagroda główna za I miejsce: blendery ręczne HB724.
II miejsce przypadło kreatywnemu i pomysłowemu Mateuszowi Rosadzińskiemu za
„Ciasteczka z pestkami dyni i słonecznika”, które okazały się bardzo smaczne, mimo że tak klasyczne.
Istotna informacja : Mateusz przygotowywał sie samodzielnie!
Nagroda za miejsca II: blendery ręczne HB711
Natomiast Agnieszce Franczyk przyznajemy III miejsce za
„Czekoladowe ciastko podane z musem pistacjowym w sosie z pomarańczy”.
Nauczycielem wspierającym była Pani Magdalena Górska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Pomiechówku.
Nagroda za miejsca III: blendery ręczne HB711.
Nagrode pocieszenia otrzyma Rafał Kabala. Jako jedyny zaprezentował danie rybne które okazało się bardzo udane i nosiło nazwe: Roladki śledziowe w sosie winegret.
Wszystkim nagrodzonym gratulujemy pomysłowości i zapału do pracy. Dziękujemy uczestnikom za udział w konkursie i zapraszamy na kolejne, a planujemy ich w nowym roku sporo.
Nagrodzeni otrzymają nagrody drogą pocztową, zatem wypatrujcie listonosza, bo warto 🙂