RYNEK AMERYKAŃSKI SZANSĄ DLA POLSKICH PRZEDSIĘBIORCÓW
Opublikowano: 18-03-2011

Z inicjatywy Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi przy współpracy z Unią Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego w dniu 17 marca 2011 odbyło się spotkanie z przedstawicielami organizacji The National Association for the Specialty Food Trade (NASFT).
Tematem prelekcji, którą wygłosili Panowie Erik Maas oraz Chris Crocker było ”Wprowadzenie i skuteczna promocja produktów spożywczych na rynku amerykańskim”. NASFT to organizacja branżowa działająca na rynku od 1952 roku, zrzeszająca ponad 2 900 firm z całego świata. Jest organizatorem wydarzeń targowych – Summer Fancy Food Show oraz Winter Fancy Food Show, a ponadto przyznaje nagrodę SOFI – jedną z najbardziej prestiżowych nagród przemysłu spożywczego. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele polskiej branży spożywczej.