RYNEK AMERYKAŃSKI SZANSĄ DLA POLSKICH PRZEDSIĘBIORCÓW

Opublikowano: 18-03-2011

Z inicjatywy Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi przy współpracy z Unią Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego w dniu 17 marca 2011 odbyło się spotkanie z przedstawicielami organizacji The National Association for the Specialty Food Trade (NASFT). 

logo_upemi.jpg

Tematem prelekcji, którą wygłosili Panowie Erik Maas oraz Chris Crocker było ”Wprowadzenie i skuteczna promocja produktów spożywczych na rynku amerykańskim”. NASFT to organizacja branżowa działająca na rynku od 1952 roku, zrzeszająca ponad 2 900 firm z całego świata. Jest organizatorem wydarzeń targowych – Summer Fancy Food Show oraz Winter Fancy Food Show, a ponadto przyznaje nagrodę SOFI – jedną z najbardziej prestiżowych nagród przemysłu spożywczego. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele polskiej branży spożywczej.

Jeśli są państwo zainteresowani informacjami dotyczącymi strategii wejścia na rynek amerykański oraz promocji dopasowanej do potrzeb amerykańskich konsumentów, prosimy o kontakt z naszym biurem pod adresem biuro@upemi.pl, bądź kontakt telefoniczny z panią Kingą Wiśniewską – Danek pod numerem +48 22 696 52 70.