Sałatka z burakami, serkiem kozim i orzechowym dressingiem

Opublikowano: 07-09-2010

beet_salad.jpg

Składniki:

350 g buraków

350 g mieszanki sałat

170 g miękkiego sera koziego

¼ szklanki orzechów laskowych, uprażonych, grubo posiekanych

¾ szklanki orzechowego vinaigrette

Sposób wykonania:

1. Nagrzej piekarnik do 175 st. C. Umyj buraki. Zawiń każdego oddzielnie w folię aluminiową. Piecz 35 do 45 minut do momentu aż będą miękkie. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostudzenia w folii.

2. Umyj mieszankę sałat i rozłóż na 4 talerze. Pokryj pokrojonymi w plasterki burakami i kozim serem. Każdą sałatkę skrop ¼ orzechowego dressingu. Posyp prażonymi orzechami.

Autor: LindaHall

Źródło: www.cookwork.com

***

Beet Salad with Goat Cheese and Hazelnut Dressing

Ingredients

12 ounce Chiogga beets, also called candy-stripe beets

12 ounce mixed baby greens

6 oz goat cheese, soft type

1/4 cup hazelnuts, toasted, coarsely chopped

0.75 cup of Hazelnut Vinaigrette

Instructions

1.    Preheat oven to 350F. Clean beets, removing stem and root ends. Wrap beets individually in aluminum foil. Bake 35 to 45 minutes or until paring knife inserted in beets goes in easily. Remove from oven. Cool in aluminum foil.

2.    Clean mixed greens and arrange on 4 plates. Top with sliced beets and goat cheese. Drizzle each salad with 1/4 of hazelnut dressing. Sprinkle with toasted hazelnuts.

Author: LindaHall

Źródło: www.cookwork.com