Sercowe sprawy – gotuj z GDA

Opublikowano: 18-06-2010

adyga005.jpgW piątek 11 czerwca 2010 roku  w sali balowej warszawskiego hotelu Jan III Sobieski odbyła się  impreza „Sercowe sprawy – Gotuj z GDA”. Gospodarzem wydarzenia był Mistrz Kulinarny Robert Sowa, który wraz z Krzysztofem Ibiszem poprowadził wieczór. 

Organizatorami imprezy byli: Robert Sowa, wydawnictwo ARTIM oraz firma SetPoint. Celem tego przedsięwzięcia była promocja zdrowego stylu życia, zwrócenie uwagi na profilaktykę, prawidłowe odżywianie i promocję aktywnego wypoczynku.

adyga002.jpg  adyga003.jpg

W trakcie wieczoru przedstawiciele świata polityki, aktorzy, prawnicy, dziennikarze i sportowcy, przygotowywali „pod okiem” Roberta Sowy i kucharzy smaczne i zdrowe dania. 

 

adyga030.jpg  adyga006.jpg

Wśród gości, którzy zaszczycili bankiet swoją obecnością znalazło się wielu znanych i cenionych Polaków, m.in.: mecenas Jacek Dubois, poseł Janusz Piechociński, Andrzej Supron, Anna Samusionek, Monika Jarosińska, Marta Kielczyk, Barbara Stanisławczyk, Jacek Rozenek, Anita Włodarczyk, Roman Czejarek, Zenon Michaś – Prezes Spółdzielni Mleczarskiej LAZUR.

adyga007.jpg  adyga008.jpg

Organizatorzy przygotowali dla zaproszonych gości bardzo ciekawy program. Oto niektóre jego pozycje:

– wykwintne potrawy serwowane przez Hotel Jan III Sobieski oraz degustację win

– porady kardiologów i możliwość zbadania serca

– porady dietetyków

adyga009.jpg  adyga015.jpg

– pokaz różnych form aktywności fizycznej

– prezentacja metod odstresowania (m.in. koncert gongów, masaż dźwiękiem mis tybetańskich, pokaz technik medytacji).

 adyga010.jpg  adyga011.jpg

– stanowiska różnych firm, na których można było zapoznać się bliżej z produktami.  Każdy fan serów pleśniowych na pewno zawitał do kącika firmy Lazur. Ponadto firma Lisner kusiła uginającymi się stołami prezentując śledzie, sałatki i różne pasty, które idealnie komponowały się z pieczywem Wasa.

Firma Tefal zaprezentowała nową frytownicę, która do usmażenia frytek wymaga jedynie łyżki oleju. Chyba teraz każdy kto lubi frytki będzie mógł zjeść ich większą ilość, w końcu można by je traktować jako dietetyczne 😉

adyga001.jpg

Zwieńczeniem wieczoru był tort czekoladowy od firmy Acard. Oczywiście dietetyczny i o niskiej zawartości cholesterolu, którym częstował Robert Sowa

adyga014.jpg

ZAPRASZAMY DO GALERII ZDJĘĆ 🙂