Sercowe sprawy – gotuj z GDA
Opublikowano: 18-06-2010

W piątek 11 czerwca 2010 roku w sali balowej warszawskiego hotelu Jan III Sobieski odbyła się impreza „Sercowe sprawy – Gotuj z GDA”. Gospodarzem wydarzenia był Mistrz Kulinarny Robert Sowa, który wraz z Krzysztofem Ibiszem poprowadził wieczór.
Organizatorami imprezy byli: Robert Sowa, wydawnictwo ARTIM oraz firma SetPoint. Celem tego przedsięwzięcia była promocja zdrowego stylu życia, zwrócenie uwagi na profilaktykę, prawidłowe odżywianie i promocję aktywnego wypoczynku.
W trakcie wieczoru przedstawiciele świata polityki, aktorzy, prawnicy, dziennikarze i sportowcy, przygotowywali „pod okiem” Roberta Sowy i kucharzy smaczne i zdrowe dania.
Wśród gości, którzy zaszczycili bankiet swoją obecnością znalazło się wielu znanych i cenionych Polaków, m.in.: mecenas Jacek Dubois, poseł Janusz Piechociński, Andrzej Supron, Anna Samusionek, Monika Jarosińska, Marta Kielczyk, Barbara Stanisławczyk, Jacek Rozenek, Anita Włodarczyk, Roman Czejarek, Zenon Michaś – Prezes Spółdzielni Mleczarskiej LAZUR.
Organizatorzy przygotowali dla zaproszonych gości bardzo ciekawy program. Oto niektóre jego pozycje:
– wykwintne potrawy serwowane przez Hotel Jan III Sobieski oraz degustację win
– porady kardiologów i możliwość zbadania serca
– porady dietetyków
– pokaz różnych form aktywności fizycznej
– prezentacja metod odstresowania (m.in. koncert gongów, masaż dźwiękiem mis tybetańskich, pokaz technik medytacji).
– stanowiska różnych firm, na których można było zapoznać się bliżej z produktami. Każdy fan serów pleśniowych na pewno zawitał do kącika firmy Lazur. Ponadto firma Lisner kusiła uginającymi się stołami prezentując śledzie, sałatki i różne pasty, które idealnie komponowały się z pieczywem Wasa.
Firma Tefal zaprezentowała nową frytownicę, która do usmażenia frytek wymaga jedynie łyżki oleju. Chyba teraz każdy kto lubi frytki będzie mógł zjeść ich większą ilość, w końcu można by je traktować jako dietetyczne 😉
Zwieńczeniem wieczoru był tort czekoladowy od firmy Acard. Oczywiście dietetyczny i o niskiej zawartości cholesterolu, którym częstował Robert Sowa.
ZAPRASZAMY DO GALERII ZDJĘĆ 🙂