Smarten Pr imprezy
Opublikowano: 25-03-2014

Smarten PR partnerem największych wydarzeń kulinarnych w Polsce tj.:
– XII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’Art de la cuisine Martell
XII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’Art de la cuisine Martell. 16 drużyn reprezentujących restauracje z całej Polski rywalizowało na Zamku w Rynie o tytuł najbardziej uzdolnionych kucharzy. Zwycięzców – Daniela Olasa i Dawida Szkudlarka z Hotelu Zdrojowego PRO VITA – wyłoniło Jury pod przewodnictwem Kurta Schellera i Jarosława Walczyka. Imprezę poprowadzili Karol Okrasa oraz Dariusz Maląg.
– IX Festiwal Kuchni Greckiej
Festiwal Kuchni Greckiej jest cyklicznym wydarzeniem mającym na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych produktów zarówno wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, jak i wśród konsumentów. Polscy kucharze pod „fachowym okiem” będą mogli zaprezentować swoje zdolności na konkursie kulinarnym, w którym weźmie udział 12 kucharzy z całej Polski. Ich zadaniem będzie przygotowanie dania z wykorzystaniem oryginalnych greckich produktów.
– Gęsina nie tylko na św. Marcina
Celem Konkursu jest promocja utalentowanych kucharzy, pokazanie ich wysokiej wiedzy zawodowej oraz promocji produktów – gęsiny.. Polska jest jednym z największych producentów gęsi w Europie. Spożycie drobiu zdominowały kurczaki i kaczki a gęsi stały się marginesem w polskiej kuchni. Impreza ma na względzie przypomnienie i przywrócenie tradycji jedzenia przepysznej gęsi w naszych domach.
– Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
Konkurs skierowany jest do kucharzy profesjonalnych oraz uczniów szkół gastronomicznych.
Celem konkursu kulinarnego jest:
– Propagowanie polskiej sztuki kulinarnej
– Łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnością
– Promowanie producentów polskiej żywności