Sprawozdanie z WOŚP z Jeleniej Góry
Opublikowano: 11-01-2011

WOŚP w tym roku zagrała również w Jeleniej Górze a szefowie z Sudeckiego Klubu Szefów kuchni uczestniczyli w tym przedsięwzięciu.
Dzięki naszym lokalnym sponsorom mogliśmy przygotować około 800kg gotowych produktów przeznaczonych do konsumpcji od Bigosu do paelli przez łososia norweskiego do smakowitych włoskich deserów i owoców. Szefowie kuchni z restauracji z kotliny Jeleniogórskiej kolejny raz pokazali, że siła jest wspólną pracą a efekt jest osiągnięty.

Sami uczestniczyliśmy w licytacji, ale również licytowano nasze rzeczy np. oryginalny kapelusz z Sardynii, polar reprezentanta Polskiego temu Polish Kings BBQ i wiele innych przedmiotów, które zasiliły konto WOŚP.
Na naszym stoisku obecny był prezydent miasta Jeleniej Góry Marcin Zawiło, który uczestniczył z nami w ekspedycji przygotowanych przez nas smakołyków. Prezydent Jeleniej Góry stwierdził, że kuchnia jest miejscem gdzie sam odpoczywa i realizuje domowe kulinarne przedsięwzięcia z nie małym sukcesem.
W tym dniu graliśmy wszyscy w tej samej orkiestrze, co kucharze w całej Polsce pod wspólną banderą OSSKiC.
Do zobaczenia za rok w tej samej orkiestrze, a z okazji Nowego Roku, Sudecki klub szefów kuchni życzy wszystkiego co szlachetne i szczere w codziennych wyzwaniach.
Mariusz Tkaczyk
Członek zarządu OSSKiC