Szefowie Fundacji KSK wspierają WOŚP 2013

Opublikowano: 11-01-2013

Już od ponad 20 lat styczeń kojarzymy z dobroczynnością a konkretniej z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy. Rok 2013 to kolejny finał a tym samym, mamy nadzieję pobity rekord zebranych pieniędzy. Ponieważ Fundacja Klubu Szefów Kuchni zawsze stara się wspierać tego typu wydarzenia, w tym roku również szefowie angażują się w pojedyncze akcje czynienia dobra.

wosp21.final

 

Marek Widomski – właściciel Kulinarnego Instytutu w Krakowie, w tym roku przy współudziale Urzędu Miasta organizuje gotowanie barszczu i żurku na rynku w Niepołomicach, z którego dochód trafi do puszek WOŚP.

Joseph Seeletso – szef kuchni i właściciel restauracji Joseph’s Wine & Food, poprowadzi aukcję w jednym ze sztabów WOŚP przy Zespole Szkół Publicznych nr 1 STO im. Rotmistrza Witolda Pileckiego.

Robert Sowa – Mistrz kulinarny, właściciel restauracji Sowa & Przyjaciele,  w porannym programie Pytanie na śniadanie oferuje wspólne gotowanie oraz zaproszenie dla dwóch osób do swojej restauracji, które będzie można wylicytować w programie a dochód trafi oczywiście na konto Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

W tym roku Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zbiera pieniądze dla ratowania życia dzieci i godnej opieki medycznej seniorów.