Szefowie z Fundacji Klubu Szefów Kuchni w Radiu Zet
Opublikowano: 17-03-2011

Już 19 marca startuje cykliczna audycja kulinarna członków Fundacji Klubu Szefów Kuchni w Radiu Zet „Radio Zet od kuchni”. Co tydzień, między godziną 14 a 18, szefowie będą polecać nowe przepisy, które znajdą się również w magazynie „Gazety Wyborczej” „Palce Lizać”.


Zaczynając od soboty, 19 marca, na antenie Radia Zet będą gościć szefowie reprezentujący Fundację Klubu Szefów Kuchni. W programie „Radio Zet od kuchni” emitowanym miedzy godziną 14 a 18 jeden z nich udzieli wywiadu i poda nowy przepis. W najbliższy weekend będzie można usłyszeć Marcina Budynka, który opowie jak przygotować brioszkę z kremowym musem. 26 marca na antenie pojawi się Robert Sowa i zaprezentuje przepis na krewetki królewskie z pomidorami i ziołami, a 2 kwietnia Karol Okrasa przedstawi recepturę na łososia gotowanego na parze z sosem ze szpinaku i kolendry.

Przepisy podawane na antenie pojawią się też w magazynie „Palce Lizać”. Szefowie z Fundacji KSK kulinarny tygodnik „Gazety Wyborczej” wspierają merytorycznie od pierwszego numeru. Co tydzień można w nim znaleźć zestaw tematycznych przepisów, felietony i artykuły członków Fundacji. W najbliższych numerach pojawią się dodatkowo przepisy prezentowane na falach radiowych.