Sztuka dla Sztuki !
Opublikowano: 10-02-2016

24 ręce, 12 kucharzy, 7 momentów i jedna kolacja
4 lutego w tłusty czwartek odbyło się podsumowane ubiegłorocznych kolacji.
Kolacja dla 200 osób miała miejsce w jednej z najpiękniejszych sal bankietowych w Polsce, Sali Redutowej. Wszyscy kucharze, którzy brali udział w kolacjach odbywających się w Beksien pomagali również przy kolacji 4 lutego. Dwunastu szefów kuchni, przygotowało 7-daniową kolację, połączoną z licytacją na ten szczytny cel oraz występami artystycznymi podopiecznych Stowarzyszenia.”
MENU:
Krystian/Maciek
Wołowina/ostryga/bearnaise/śliwka/pikle
Marcin/Tomek
Maki/jeleń/jałowiec/wasabi/żurawina
Bartosz/Przemek
Żur/ser/żółtko/ślimak/ rzepak
Wojciech/Marek
Dorsz/korzeń/bulwa/kasza/masło
Przemek/Bartosz
Dzik/ziemniak/marchew/jabłko/szczypiorek
Mariusz/Rafał
Beza/cytryna/daktyle/rum/krepel
Adrian/Kamil
Czekolada/adzuki/ pistacje/tymianek/aloes
Gotowali z nami znani Przemek Błaszczyk, Marcin Czubak, Adrian Feliks, Krystian Skwierz, Maciek Walnik, Kamil Skalczyński, Wojciech Krzak, Marek Furczyk, Rafał Orłowski, Mariusz Malinowski, Tomasz Czypionka i nasz szef/ organizator i pomysłodawca Bartosz Gadzina.
Całość poprowadził Michał Bałazy.
Cały dochód z kolacji zostanie przekazany na budowę Teatru Integracyjnego dla osób z niepełnosprawnością, który powstaje
przy udziale BSA „Teatr Grodzki”