Sztuka dla Sztuki !

Opublikowano: 10-02-2016

24 ręce, 12 kucharzy, 7 momentów i jedna kolacja

1200px 40

4 lutego w tłusty czwartek odbyło się podsumowane ubiegłorocznych kolacji.

Kolacja dla 200 osób miała miejsce w jednej z najpiękniejszych sal bankietowych w Polsce, Sali Redutowej. Wszyscy kucharze, którzy brali udział w kolacjach odbywających się w Beksien pomagali również przy kolacji 4 lutego. Dwunastu szefów kuchni, przygotowało 7-daniową kolację, połączoną z licytacją na ten szczytny cel oraz występami artystycznymi podopiecznych Stowarzyszenia.”

1200px 19

MENU:

Krystian/Maciek
Wołowina/ostryga/bearnaise/śliwka/pikle

Marcin/Tomek

Maki/jeleń/jałowiec/wasabi/żurawina

Bartosz/Przemek

Żur/ser/żółtko/ślimak/ rzepak

Wojciech/Marek

Dorsz/korzeń/bulwa/kasza/masło

Przemek/Bartosz

Dzik/ziemniak/marchew/jabłko/szczypiorek

Mariusz/Rafał

Beza/cytryna/daktyle/rum/krepel

Adrian/Kamil

Czekolada/adzuki/ pistacje/tymianek/aloes

1200px 34

Gotowali z nami znani Przemek Błaszczyk, Marcin Czubak, Adrian Feliks, Krystian Skwierz, Maciek Walnik, Kamil Skalczyński, Wojciech Krzak, Marek Furczyk, Rafał Orłowski, Mariusz Malinowski, Tomasz Czypionka i nasz szef/ organizator i pomysłodawca Bartosz Gadzina.

Całość poprowadził Michał Bałazy.

Cały dochód z kolacji zostanie przekazany na budowę Teatru Integracyjnego dla osób z niepełnosprawnością, który powstaje
przy udziale BSA „Teatr Grodzki” 1200px 01