Tomasz Deker na Wine & Food Open Day
Opublikowano: 28-09-2012

23. września na warszawskim Torze Wyścigów Konnych stanął imponującej wielkości namiot, w którym jak co roku odbył się niezwykły piknik – Wine & Food Open Day. Ta jedna z największych imprez kulinarnych była świetną okazją by niedzielę spędzić rodzinnie i bardzo smacznie.
Wśród wielu propozycji kulinarnych wielu warszawskich restauracji nie mogło zabraknąć odrobiny słodyczy. Słodkie atrakcje zapewnił Tomasz Deker – mistrz cukiernictwa, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Każdy wielbiciel słodkich smaków mógł skosztować wybornych torcików, babeczek z owocami, najróżniejszych musów , ciast, ciasteczek, nie sposób wręcz wymienić szerokiego wachlarza propozycji pana Tomka.
Poza możliwością degustacji, odwiedzający mieli również możliwość wziąć udział w warsztatach czekoladowych pod bacznym okiem samego mistrza. Można było „liznąć” wiedzy na temat czekolady. Poznać jej właściwości, dowiedzieć się czym jest temperowanie czekolady a nawet wykonać własnoręcznie praliny. Imponujące efekty warsztatów można było ze spokojnym sumieniem skonsumować bądź zabrać do domu.