Tradycyjny smak z aromatem Prowansji
Opublikowano: 25-08-2010


Tradycyjny śledź w nowym wydaniu
Swój wyjątkowy smak Filety śledziowe z suszonymi ziołami zawdzięczają przede wszystkim wysokiej jakości ryb oraz ich wzbogaceniu o zioła wywodzące się z ciepłego zachodu naszego kontynentu. Rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, oregano i majeranek – to zestaw przypraw, które nie tylko wzbogacają smak potraw, lecz również mają znaczenie prozdrowotne. Zaleca się używać ich przede wszystkich do potraw tłustych, bowiem zawarte w nich składniki znacznie ułatwiają trawienie. Naturalne związki chemiczne zawarte w takiej mieszance, uzupełnione jeszcze w produkcie SEKO S.A. o zapach czosnku i papryki, pobudzają zmysł smaku i powonienia, co dodatkowo wzmacnia apetyt i przysposabia do miłego biesiadowania.
Dodatkową zaletą Filetów śledziowych z suszonymi ziołami jest ich opakowanie. Produkt dostępny jest w szklanych słoikach, dzięki którym zarówno pozbawiony jest zbędnych konserwantów, jak i dłużej zachowuje swój oryginalny smak. Tak zapakowany przypomni nam tradycyjne marynaty przygotowywane przez nasze babcie, przechowywane przez długie miesiące w domowych spiżarniach.
Trudno więc o lepsze połączenie – w jednym produkcie, gotowym do spożycia, dostajemy bowiem zarazem niepowtarzalną dawkę zdrowia, jak i prezent dla podniebienia.
Skład: filety śledziowe, olej, cebula, przyprawy: zioła prowansalskie, papryka suszona, czosnek.
Opakowanie: 800 g (waga zawartości).
Cena: ok. 15 zł.
Więcej informacji na: www.sekosa.pl
źródło: SEKO S.A.
SEKO S.A.
SEKO S.A. jest jednym z czołowych przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego w Polsce. Firma powstała w 1992 roku i zajmuje się produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek rybnych i jarzynowych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. Wysoka pozycja SEKO na rynku krajowym wynika przede wszystkim z rozbudowanego asortymentu produktów, jakości wyrobów i przystępnej ceny.
SEKO zatrudnia ponad 500 osób w nowoczesnej fabryce w Chojnicach. Nowy zakład został oddany do eksploatacji w 2001 i w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie wyrobami SEKO, firma co roku powiększa moce produkcyjne i obszar fabryki.
Zakład produkcyjny SEKO spełnia wymagania i standardy UE dotyczące przetwórstwa rybnego. W trosce o wysoką jakość wyrobów rybnych SEKO, wprowadzono System Zapewnienia Jakości Zdrowotnej (HACCP) oraz certyfikowane standardy jakości: International Food Standard (IFS) i Global Standard Food (BRC).
Oferta SEKO składa się z ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii i Niemiec. SEKO jest również jedną z największych firm produkujących delikatesowe koreczki śledziowe z surowca bałtyckiego kupowanego w kraju.
Wyroby SEKO przygotowywane według ponad 70 receptur są dostępne w opakowaniach szklanych i plastikowych od 80 g do 25 kg. Wśród bogatej oferty SEKO znajdują się m.in. rolmopsy, różnorodne zawijańce i krajanki śledziowe w zalewach octowych i olejowych, wyroby a’la matjas, ryby smażone w zalewach octowych i sosach, sałatki rybne i jarzynowe, pasty rybne, ryby w galaretach i inne rybne wyroby garmażeryjne.
Wyroby SEKO są dostępne w sieciach handlowych i hurtowniach na terenie całego kraju, cieszą się też uznaniem klientów z Niemiec, Czech, Słowacji, Francji, Irlandii, Anglii, Włoch i Stanów Zjednoczonych.
Walory smakowe wyrobów SEKO znajdują uznanie w regionalnych i ogólnokrajowych konkursach np. produkt „Filety śledziowe z suszonymi pomidorami 220g" zajął I miejsce w kategorii Przetwory Rybne w konkursie Perły Rynku FMCG 2009.
Od dnia 15 marca 2007 SEKO S.A. należy do grona spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.