Tłusty czwartek z Martin Braun
Opublikowano: 01-02-2011

Martin Braun, lider w branży cukierniczej i piekarniczej, z myślą o nadchodzącym tłustym czwartku wprowadził do swojej oferty nowość: Berliner Plus, uniwersalny koncentrat mieszanki do produkcji ciasta drożdżowego. Produkt, łączący w sobie nowoczesność z tradycją, został przygotowany specjalnie na rynek polski.

Berliner Plus to pierwszy produkt w ofercie Martin Braun do produkcji pączków, drożdżówek, placków, strucli oraz innych produktów cukierniczych na bazie ciasta drożdżowego. Stosowanie mieszanki gwarantuje wypieki najwyższej jakości, długo zachowujące świeżość, o pięknej barwie, zapachu i szerokiej obwódce.
– Berliner Plus to odpowiedź na sugestie naszych Klientów. Nowy produkt jest dopełnieniem bogatej oferty cukierniczej. Wszechstronność zastosowania oraz bardzo wysoka jakość została potwierdzona użyciem w wielu recepturach. Wprowadzenie Berliner Plus trochę zajęło nam trochę czasu, ale musieliśmy mieć absolutną pewność, że produkt spełnia wszystkie wymagania naszych Klientów. – informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z .o.o.
Nowy produkt Martin Braun charakteryzuje się łatwością w użyciu, dużą objętością wyrobów gotowych, małym dozowaniu, dzięki czemu jest wyjątkowo wydajny i ekonomiczny. Wyroby na bazie Berliner Plus nie nasiąkają tłuszczem, ciasto jest plastyczne i stabilne, można je zamrażać zarówno w formie surowej jak i gotowe wypieki.
Berliner Plus to jedna z wielu nowości, które Martin Braun zaprezentuje na swoim stoisku podczas targów Expo Sweet 2011.
Więcej o nowym produkcie Martin Braun na stronie internetowej: www.martinbraun.pl