Łukasz Konik zmienia oblicze polskiej kuchni…
Opublikowano: 23-03-2015

Łukasz Konik, to kreatywny kucharz, świetny organizator i nowoczesny Szef Kuchni, znany ze swoich zamiłowań do kuchni molekularnej, polskiej i francuskiej, który zmienia oblicze polskiej kuchni uzdrowiskowej i żywienia w szpitalach rehabilitacyjnych.
Łukasz Konik objął pieczę Głównego Szefa Kuchni we wszystkich obiektach hotelowo-restauracyjnych oraz placówkach rehabilitacyjnych należących do Uzdrowiska Konstancin-Zdrój S.A. Odpowiedzialny jest za opracowanie i wdrożenie nowego konceptu gastronomicznego i technologicznego, mającego na celu zmianę wizerunku żywienia w Uzdrowisku oraz w należących do niego szpitalach rehabilitacyjnych. Planuje wprowadzić nowe projekty gastronomiczne oparte na wyselekcjonowanych produktach z ekologicznych upraw i hodowli. W drodze jest pierwsza, ale nie ostatnia książka Łukasza.
Uzdrowisko Konstancin – Zdrój S.A.
To jedyne na Mazowszu miasto-uzdrowisko. Świadczy kompleksowe usługi w zakresie rehabilitacji narządu ruchu, rehabilitacji neurologicznej, kardiologicznej oraz organizacji pobytów rehabilitacyjno-uzdrowiskowych. Oferuje szeroki wybór naturalnych metod leczenia, profilaktyki zdrowotnej oraz zabiegów odnowy biologicznej. Jako jedno z unikalnych miejsc posiada własną Tężnię Solankową. Uzdrowisko zapewnia bogate zaplecze hotelowo – restauracyjne. W skład jego wchodzą: Hotel Konstancja z częścią konferencyjną zapewniający dogodne warunki pobytowe dla klientów indywidualnych oraz dla grup. Restauracja Konstancja serwująca dania kuchni polskiej, oparte na świeżych lokalnych produktach. Nowopowstający kompleks hotelowo-rekreacyjny Konstancińskie Centrum Hydroterapii, z unikalnym basenem solankowym oraz kawiarnia Cafe Bez A, wzbogacająca ofertę Uzdrowiska o dania kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Uzdrowisko Konstancin-Zdrój, podnosząc standard swoich obiektów i usług, staje się atrakcyjnym miejscem dynamicznie rozwijającej się turystyki medycznej.
Więcej informacji na www.uzdrowisko-konstancin.pl