V edycja Giełdy Gastronomicznej za nami

Opublikowano: 25-03-2014

W ubiegły wekeend w hotelu Aquarius w Kołobrzegu odbyła się V Edycja Giełdy Gastronomicznej. Impreza dla osób  związanych z kulinariami i gastronomią zgromadziła tłumy.

rs.kolobrzeg002

 

Wystawcy, osoby z branży i restauratorzy mogli wymienić się doświadczeniami, zobaczyć nowe rozwiązania technologiczne i przede wszystkim zasmakować ciekawych dań.

Gościem specjalnym dwudniowej Giełdy był znany i ceniony Robert Sowa.  Podczas pierwszego dnia imprezy, Mistrz Sowa zaprezentował, jak zrobić delikatną pierś z kaczki z gruszkami i wydał ponad 100 porcji przyrządzonego dania.

rs.kolobrzeg003  rs.kolobrzeg004

Po pokazie kulinarnym odbyło się szkolenie, na którym Robert Sowa odkrywał tajniki zawodu kucharza i prowadzenia biznesu gastronomicznego.

Drugiego dnia znany Mistrz Kulinarny rozmawiał z wystawcami, szefami kuchni, udzielał rad restauratorom i w czasie panelu dyskusyjnego opowiadał o nowych technologiach i  trendach w gotowaniu.

rs.kolobrzeg005  rs.kolobrzeg006

Giełda cieszyła się dużą frekwencją, a kolejna edycja imprezy potwierdziła, że zainteresowanie kulinariami w Polsce ciągle rośnie.

aut. Karolina Roch