V Ogólnopolski Festiwal Pstrąga

Opublikowano: 30-07-2012

Klub Kulinarny Hrabstwa Kłodzkiego i Miejskie Centrum Kultury były organizatorem V Ogólnopolskiego Festiwalu  Pstrąga dnia 22.07.2012 w Polanicy Zdrój w Parku Zdrojowym. W V edycji startowało 10 ekip z całej Polski. Festiwal  Pstrąga jest konkursem, który został zakwalifikowany do grona 15 festiwali dających nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski. Zawodnicy mieli na przygotowanie przystawki i dania głównego 1 godz.15 minut.

festiwalPstraga004

 

 

Pracę zespołów oceniało jury  w składzie :

– Fundacja Klubu Szefów Kuchni : Wiesław Bober i Waldemar Hołówka

Wiesław Ambros

Marek Mol – Szef Kuchni Zamek na Skale

Tomasz  Szymański – Doradca Kulinarny firmy Bonduelle

Robert Szafran – przedstawiciel Miejskiego centrum Kultury w Polanicy Zdrój.

festiwalPstraga009

I nagroda/1000zł./

Grupa Hoteli Łapaj Sp. z o.o. Wrocław

Łukasz Grabowski, Mariusz Roch

Nominacje do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski oraz czek na 1.500 zł. Otrzymali:

Grupa Hoteli Łapaj sp. Z o.o. Wrocław : Łukasz Grabowski i Marusz Roch

II nagroda /700zł./

Hotel Grand Sal – Kopalnia Soli Wieliczka

Michał Kuduk , Dariusz Kuduk

Jury przyznało nagrody i wyróżnienia.

III nagroda / 500zł./

Zajazd Mogielnica z Jurkowa k/ Limanowej

Adam Mikulec , Łukasz Widomski

 

Wiesław Bober