V Ogólnopolski Festiwal Pstrąga
Opublikowano: 30-07-2012

Klub Kulinarny Hrabstwa Kłodzkiego i Miejskie Centrum Kultury były organizatorem V Ogólnopolskiego Festiwalu Pstrąga dnia 22.07.2012 w Polanicy Zdrój w Parku Zdrojowym. W V edycji startowało 10 ekip z całej Polski. Festiwal Pstrąga jest konkursem, który został zakwalifikowany do grona 15 festiwali dających nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski. Zawodnicy mieli na przygotowanie przystawki i dania głównego 1 godz.15 minut.
Pracę zespołów oceniało jury w składzie :
– Fundacja Klubu Szefów Kuchni : Wiesław Bober i Waldemar Hołówka
– Wiesław Ambros
– Marek Mol – Szef Kuchni Zamek na Skale
– Tomasz Szymański – Doradca Kulinarny firmy Bonduelle
– Robert Szafran – przedstawiciel Miejskiego centrum Kultury w Polanicy Zdrój.
I nagroda/1000zł./
Grupa Hoteli Łapaj Sp. z o.o. Wrocław
Łukasz Grabowski, Mariusz Roch
Nominacje do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski oraz czek na 1.500 zł. Otrzymali:
Grupa Hoteli Łapaj sp. Z o.o. Wrocław : Łukasz Grabowski i Marusz Roch
II nagroda /700zł./
Hotel Grand Sal – Kopalnia Soli Wieliczka
Michał Kuduk , Dariusz Kuduk
Jury przyznało nagrody i wyróżnienia.
III nagroda / 500zł./
Zajazd Mogielnica z Jurkowa k/ Limanowej
Adam Mikulec , Łukasz Widomski
Wiesław Bober