VII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny
Opublikowano: 13-08-2012

Wyniki i nazwy dań VII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny 11 sierpień 2012 roku w ramach Święta baraniny:
1. miejsce: „Gastroart team” Garwolin, kapitan drużyny Marek Rybacki członek drużyny Zbyszek Łęgowski, danie: Jagnięcina z qunoyą (komosa ryżowa) na purre z czerwonej kapusty z sałatką z mieczyków i kwaśną papierówką
2. miejsce: hotel „Verde Montana” Kudowa Zdrój, kapitan drużyny Łukasz Grabowski, członek drużyny Mariusz Roch, danie: Comber Jagnięcy w chrupiącej ziołowej panierce, podany z ziemniaczanym torcikiem truflowym, w asyście sosu jałowcowo-balsamicznego i karotki Bailey’s
3. miejsce: „Unifreeze Culinary Team” Warszawa kapitan drużyny Michał Górecki, członek drużyny Robert Pęcherzewski danie: Grillowany comber jagnięcy w delikatnym sosie kurkowym aromatyzownym żubrówką w asyście podwędzanego ziemniaka faszerowanego borowikami i pomidorkami koktajlowymi nadziewanymi warzywami na zielonym sosie z rukolą i szczypiorkiem
Nagroda specjalna Beskidzkiego Klubu Kulinarnego a też i wyróżnienie Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim: „Hotel Diament” Ustroń, kapitan drużyny Jakub Szlembarski, członek drużyny Krzysztof Bogdanowicz – danie: Comber jagnięcy podany na grillowanym oscypku z sosem holenderskim z miętą i żurawinowym chutney.