VII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

Opublikowano: 13-08-2012

Wyniki i nazwy dań VII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny 11 sierpień 2012 roku w ramach Święta baraniny:

baranina2012001

 

1. miejsce:  „Gastroart team” Garwolin, kapitan  drużyny Marek Rybacki członek  drużyny Zbyszek Łęgowski, danie: Jagnięcina z qunoyą (komosa ryżowa) na purre z czerwonej kapusty z sałatką z mieczyków i kwaśną papierówką

2. miejsce:  hotel „Verde Montana” Kudowa Zdrój, kapitan  drużyny Łukasz Grabowski, członek  drużyny Mariusz Roch, danie: Comber Jagnięcy w chrupiącej ziołowej panierce, podany z ziemniaczanym torcikiem truflowym, w asyście sosu jałowcowo-balsamicznego i karotki Bailey’s

3. miejsce:  „Unifreeze Culinary Team” Warszawa kapitan  drużyny Michał Górecki, członek  drużyny Robert Pęcherzewski  danie: Grillowany comber jagnięcy w delikatnym sosie kurkowym aromatyzownym żubrówką w asyście podwędzanego ziemniaka faszerowanego borowikami  i pomidorkami koktajlowymi nadziewanymi warzywami na zielonym sosie z rukolą i szczypiorkiem

Nagroda specjalna Beskidzkiego Klubu Kulinarnego a też i wyróżnienie Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim:Hotel Diament” Ustroń, kapitan  drużyny Jakub Szlembarski, członek  drużyny Krzysztof Bogdanowicz – danie: Comber jagnięcy podany na grillowanym  oscypku z sosem holenderskim z miętą i żurawinowym chutney.