Wiosenna impreza w Courtyard by Marriott

Opublikowano: 19-04-2011

W środę 13 kwietnia w hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport odbyła się impreza „Wiosenny Mix Smaku i Urody”, zorganizowana dla członków mariotowskiego programu lojalnościowego Preference Plus. Kubki smakowe gości dopieścił Robert Sowa, przy okazji pokazując zebranym kilka sztuczek kulinarnych.

courtyard0

W podziękowaniu za współpracę, hotel przygotował mnóstwo pomysłów, które goście mieli zrealizować sami. Założeniem imprezy było zaangażowanie do pracy pań. Robert Sowa zadbał o doznania smakowe. Zaprosił do współpracy kilkanaście pań i wspólnie ze swoją ekipą kucharzy gotował dla wszystkich gości pyszne dania.  W menu znalazły się różnego rodzaju sushi z marynowanym imbirem, sosem sojowym i japońskim chrzanem wasabi,  zupa krem z marchewki z prażonymi migdałami,  wielkanocne jajka zapiekane z grzybami i chrupiącą kruszonką, łosoś norweski marynowany w czosnku i rozmarynie podany z bobem duszonym w śmietanie oraz pieczona kaczka z gruszkami i kardamonem.

W międzyczasie pozostali goście poddawali się innymi atrakcjom.  Firma kosmetyczna Mary Kay zatroszczyła się o satynowe dłonie i satynowe usta pań, a Piotr Hull zadbał o ich włosy, kreując odważne i zaskakujące fryzury.

courtyard2

Nie zabrakło także akcentów wielkanocnych. Goście mogli przygotować się do świąt i własnoręcznie stworzyć dekoracje wielkanocne. Przy użyciu wyobraźni i przygotowanych gadżetów, powstały jajka Faberge – prawie jak oryginały, jajka dekorowane ozdobami ekologicznymi lub takie, których się nie da zdefiniować. Najważniejsze, że było mnóstwo zabawy i śmiechu.  Wszystkie zrobione przez siebie dzieła panie zabrały do domu.

Sylwia Boetcher

WAWCY1_4cl