Wspomnienie o Maćku Kuroniu

Opublikowano: 01-11-2009

W niedzielę 1 listopada Robert Sowa wspominał na antenie Radiowej Trójki swojego kolegę i wielką postać polskiej gastronomii – Macieja Kuronia.

Robert Sowa opowiadał o wspólnych przygodach kulinarnych, które połączyły go z Maciejem Kuroniem

maciek1.jpg

na drodze ich zawodowej pasji. trojka_polskie_radio.jpgPrzypomniał sobie i słuchaczom wspólnie zrealizowane projekty – liczne trasy grillowe, festiwale Sielawa Blues, gotowanie w programie "Gotuj z Kuroniem" czy wielkie sukcesy – dwa rekordy Guinessa: za największą grillowaną rybę oraz przygotowanie największego symbolu Euro z sushi.

Robert wspominał Macieja Kuronia jako osobę bardzo optymistycznie nastawionym do życia, człowiek ciepłego i wrażliwego, zawsze skorego do pomocy.

Maciej Kuroń darzył ludzi ogromną miłością i szacunkiem. Był doskonałym kucharzem i nadwyraz umiejętnie łączył składniki, komponując niesamowite dania. Przede wszystkim był cudownym człowiekiem. Braci kucharskiej zawsze będzie brakowało jego optymizmu i poczucia humoru. 

sowa.jpg