Zakończenie 5 edycji kursu Haute Cuisine w Pile
Opublikowano: 08-09-2010


Uczestnicy kursu zostali podzieleni na dwie grupy, których zadaniem było przygotowanie kompletnego zestawu obiadowego z deserem. Dania doprowadzone do perfekcji podano w elegancji sposób. Grzechem było nie spróbować!
Kucharze dali również popis serwując wylosowane potrawy indywidualnie. Nie lada wyzwaniem było zapamiętać sposoby przygotowania dziesiątek wyszukanych dań i deserów, które mieli okazję poznać podczas kursu.
Na potwierdzenie swojej wiedzy uczestnicy piątej edycji kursu śpiewająco zaliczyli test teoretyczny, który ostatecznie potwierdził ich kwalifikacje do pracy w najlepszych restauracjach.
Ukoronowaniem 9-dniowego wysiłku było uroczyste wręczenie certyfikatów, które są świadectwem nieocenionej wiedzy z zakresu wysokiej sztuki kulinarnej.
Mamy jeszcze wolne miejsca na kolejne edycje szkolenia dla osób w wieku 45+. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt pod numerem 666 247 210.
Projekt realizowany jest przez Kurt Scheller Academy Sp. z o. o. w partnerstwie z Fundacją na Rzecz Społeczeństwa Opartego na Wiedzy ”Nowe Media” w Olsztynie w ramach priorytetu II. Rozwój zasobów ludzkich i potencjału adaptacyjnego przedsiębiorstw oraz poprawa stanu zdrowia osób pracujących, działania 2.1. Rozwój kadr nowoczesnej gospodarki, poddziałania 2.1.1. Rozwój kapitału ludzkiego w przedsiębiorstwach, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Piotr Lipka