Zakończenie 5 edycji kursu Haute Cuisine w Pile

Opublikowano: 08-09-2010

hc_pila002.jpgArtur Andrus w swojej kabaretowej piosence śpiewa: ” Piłem w spale, spałem w Pile i to jak na razie tyle (…)”. Uczestnicy piątej edycji szkolenia „Haute Cuisine – kurs wysokich technik kulinarnych dla małych i średnich przedsiębiorstw” dopisują do tekstu piosenki jeszcze jedną zwrotkę o gotowaniu bo jak mówi tytuł wspomnianego utworu „(…) człowiek powinien się czymś interesować i do czegoś dążyć.”  1 września 2010 r. uczestnicy szkolenia udowadniali, że ich pasją jest gotowanie i dążą do doskonalenia swojego warsztatu wiedzy i umiejętności. Dali temu wyraz zmagając się przez cały dzień z zadaniami, z którymi upora się tylko prawdziwy kucharz.

  hc_pila003.jpg

Uczestnicy kursu zostali podzieleni na dwie grupy, których zadaniem było przygotowanie kompletnego zestawu obiadowego z deserem. Dania doprowadzone do perfekcji podano w elegancji sposób. Grzechem było nie spróbować!

   

hc_pila004.jpg hc_pila005.jpg hc_pila006.jpg

   

Kucharze dali również popis serwując wylosowane potrawy indywidualnie. Nie lada wyzwaniem było zapamiętać sposoby przygotowania dziesiątek wyszukanych dań i deserów, które mieli okazję poznać podczas kursu.

   

hc_pila007.jpg hc_pila008.jpg

 

Na potwierdzenie swojej wiedzy uczestnicy piątej edycji kursu śpiewająco zaliczyli test teoretyczny, który ostatecznie potwierdził ich kwalifikacje do pracy w najlepszych restauracjach.

   

hc_pila009.jpg hc_pila010.jpg

Ukoronowaniem 9-dniowego wysiłku było uroczyste wręczenie certyfikatów, które są świadectwem nieocenionej wiedzy z zakresu wysokiej sztuki kulinarnej.

hc_pila011.jpg

Mamy jeszcze wolne miejsca na kolejne edycje szkolenia dla osób w wieku 45+. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt pod numerem 666 247 210.

www.hautecuisine.fnm.pl

hc_pila001.jpg

Projekt realizowany jest przez Kurt Scheller Academy Sp. z o. o. w partnerstwie z Fundacją na Rzecz Społeczeństwa Opartego na Wiedzy ”Nowe Media” w Olsztynie w ramach priorytetu II. Rozwój zasobów ludzkich i potencjału adaptacyjnego przedsiębiorstw oraz poprawa stanu zdrowia osób pracujących, działania 2.1. Rozwój kadr nowoczesnej gospodarki, poddziałania 2.1.1. Rozwój kapitału ludzkiego w przedsiębiorstwach, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Piotr Lipka

hc_pila012.jpg