Zasmakuj Meksyku w samym centrum Warszawy!
Opublikowano: 11-12-2013

Meksyk to niezwykli ludzie, kultura, w której magia przeplata się z rzeczywistością oraz krajobrazy, oblane palącym słońcem. To właśnie w jego promieniach rozkwitała bogata aztecka cywilizacja i to pod nim dojrzewają owoce agawy, z których El Jimadores wytwarzają ognisty trunek – Tequilę El Jimador. Prawdziwa meksykańska tequila wytwarzana jest w 100% z błękitnej agawy. Odznacza się wyjątkowo wyrazistym, bogatym smakiem. Jego źródłem są rośliny dojrzewające w słońcu Ameryki Południowej, poddane unikalnym procesom, które wydobywają z nich esencję aromatów.
Już teraz można zasmakować Meksyku również w samym centrum Warszawy. Na Foksal 21, drzwi przed gośćmi otworzył pierwszy w Warszawie Tequila shots bar – La Fiesta Tequila Bar. Miejsce dla miłośników dobrego jedzenia i najlepszych trunków.
Czym jednak byłaby wizyta w meksykańskim barze bez piekielnie dobrych przekąsek i tradycyjnych dań głównych.. Można tu znaleźć m.in.: panierowane krewetki w kokosie z sosem tropikalnym z mango, grillowane żeberka, wiele rodzajów quesadillas, burritos, kurczaka w sosie chipotle-chorizo… a wszystko przygotowywane na miejscu i zawsze ze świeżych składników.
W La Fiesta Tequila Bar te oryginalne, inspirowane klasycznymi meksykańskimi przepisami, poleca szef kuchni – Jorge Martinez. Ten Meksykanin swoje bogate doświadczenia kulinarne zbierał nie tylko podróżując po całym świecie, ale również pracując w najlepszych warszawskich restauracjach i hotelach. Wśród przekąsek, które szczególnie poleca do tequili są, m.in. Bolitas de Bacalao – krokieciki z dorsza podawane z sosem chipotle, czy Ceviche z krewetkami – marynowane krewetki w soku z limonki i świeżych warzyw. Dla tych zaś, którzy zechcą odkryć unikalny smak, zaserwuje Coachinita al Guajillo – wieprzowinę w sosie guajillo na puree ziemniaczanym podawaną w zawekowanym słoiku! Danie podane w ten nietypowy sposób zachowuje swój niepowtarzalny aromat, który unosi się tuż po otwarciu słoika.
La Fiesta Tequila Bar to miejsce, którego nie można pominąć podczas karnawałowych wypraw na miasto.