?Zdrowa Szkoła? – Katowice

Opublikowano: 19-03-2010

Za nami kolejne szkolenie zorganizowane w ramach projektu „Zdrowa Szkoła” przez Norweską Radę ds. Eksportu Ryb i Owoców Morza, pod patronatem Klubu Szefów Kuchni. 

zs_katowice001.jpg

W czwartek 11 marca 2010 roku kulinarny team w składzie: Robert Sowa, Grzegorz Łapanowski, Konrad Birek i Krzysztof Baranowski, zagościł w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka przy ul. Roździeńskiej 25 w Katowicach. 

zs_katowice008.jpg   zs_katowice005.jpg

Ekipa realizująca projekt spotkała się z bardzo miłym przyjęciem ze strony uczniów, nauczycieli i zaproszonych gości. Sala była wypełniona po brzegi, bowiem w spotkaniu uczestniczyło 150 osób.

zs_katowice003.jpg

Wszyscy z zaciekawieniem wysłuchali prezentacji na temat ryb i owoców morza z Norwegii, ich walorów smakowych i zdrowotnych oraz wielu możliwości wykorzystania w kuchni. 

Po części teoretycznej Robert Sowa i Grzegorz Łapanowski zaprezentowali swój zawodowy  kunszt, organizując pokaz kulinarny zakończony degustacją przygotowanego dania. 

Jako pamiątkę wspólnie spędzonych chwil, wszyscy otrzymali upominki w postaci książek Roberta Sowy. 

Główny sponsor projektu:

image001.jpg

Za pomoc w realizacji pokazów dziękujemy również firmom:

zdrowa_szkola_patroni006.jpgzdrowa_szkola_patroni007.jpg



Patronat medialny:

 

zdrowa_szkola_patroni010.jpgzdrowa_szkola_patroni012.jpgzdrowa_szkola_patroni008.jpgzdrowa_szkola_patroni014.jpg

Kolejne szkolenie w ramach projektu „Zdrowa Szkoła” odbędzie się już w poniedziałek, 15 marca, w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku.