Zwycięzcy Kulinarnego Pucharu Polski 2009
Opublikowano: 17-09-2009

KULINARNY PUCHAR POLSKI 2009 został rozstrzygnięty. Tegoroczny konkurs stał na wysokim poziomie, a międzynarodowe jury gwarantowało wnikliwa i obiektywna ocenę. W środę 16 września 2009 na uroczystej gali wręczono nagrody uczestnikom konkursu.
Najlepiej zaprezentowała się i zająła I miejsce ekipa: Paweł Rozmiarek i Tomaszem Budzyńskim z Hotelu HP Park z Poznania,
która zaserwowała danie : Polędwica z dzika obłożona botwiną i delikatnym musem z bażanta podane z dynią przełożoną grzybami w śmietanie, oraz z polentą z gulaszem, z dodatkiem sosu dziczyzny oraz szyjki rakowe podane na risotto wyłożone kurkami ze szpinakiem, polane sosem rakowo- śmietanowym.
II miejsce zajęła drużyna Witolda Iwańskiego i Przemysława Kaczora z Hotelu Hilton w Warszawie
III miejsce przypadło Wielkopolskiej ekipie: Marcin Różański i Łukaszem Pelzem z Hotelu Twardowski z Poznania.
Marcina dopingowała rodzina i jego półroczny syn.
Nie zapomniano o uczestnikach konkursu. Wszyscy zostali obdarowani dyplomami i upominkami od sponsorów. Wyróżnienia otrzymali :
Robert Echaust z Hotelu HP Park z Poznania
Michał Karadżow z Restauracji Moonsfera w Warszawie
Dorota Pajęcka i Mariusz Nazimek z rzeszowskiego Hotelu Ambasador
Jakub Sedlacek i Ludek Bil z Retigo Team Czechy
Cristian Pedrotti i Emanuele Negri reprezentujący Restaurację IICavaliere z Nowego Miasta Lubawskiego
Tegoroczne międzynarodowe jury :
Victor Pena
Aldona Geciene
Dariusz Barański
Andrzej Bryk
Michel Labarre
Wolfgand P. Menge
Jerzy Pasikowski