THE CLASSY ISSUE

Opublikowano: 16-06-2016

the classy issue

Nadchodzący weekend zapowiada się naprawdę gorąco! Po pierwsze: słońce. Po drugie: EURO 2016. Po trzecie: otwarty Piknik Koktajlowy World Class Poland w Warszawie – z finałową konkurencją w eliminacjach do najbardziej prestiżowego konkursu barmańskiego globu. Jest co świętować! Co powiecie na letni, wytrawny koktajl o mocnym charakterze, z odrobiną „ziołowości”?

THE CLASSY ISSUE

Składniki:

  • Tanqueray No. TEN – 50 ml
  • Wytrawny wermut infuzowany bazylią* – 15 ml
  • Sok z kaparów – 5 ml
  • Garnish: liść bazylii, kapary macerowane w Ketel One Citroen

*Infuzja: 300 ml wermutu połączyć z 6 dużymi listkami bazylii na 2 dni.

Wymieszać składniki z lodem do otrzymania idealnej temperatury koktajlu. Podawać w kieliszku do martini lub kupetce. Ozdobić liściem bazylii i kaparem macerowanym w Ketel One Citroen.

—————————————–

Jeśli chcecie zasmakować więcej wyśmienitych koktajli i zobaczyć na żywo finałowe zmagania najlepszych, polskich barmanów o przepustkę do udziału w kolejnej edycji konkursu World Class Competition w Miami, zarezerwujcie czas w najbliższą niedzielę, 19 czerwca (godz. 13-17:00) w Villa Foksal w Warszawie. WSTĘP WOLNY!