Gdańsk – najsmaczniejsze miasto Polski!

Opublikowano: 18-09-2015

Już czwarty raz Gault&Millau Polska sprawdzi  co się stanie gdy 100 najlepszych szefów kuchni z regionu spotka się w jednym miejscu. Otóż będzie pysznie! Tym razem mistrzowie noża z Pomorza i Kujaw, Mazur, Suwalszczyzny i Podlasia przybędą do Gdańska.

Absolutna śmietanka polskiej gastronomii spotka się 21 września w Restauracji Mercato w Hotelu Hilton. To gwarancja niezapomnianych doznań smakowych i wizualnych Są to absolutni wirtuozi w swojej profesji.

To już czwarte, ostatnie w tegorocznej edycji spotkanie w ramach „Gault&Millau Tour”.

Dotychczasowe spotkania odbyły się w Warszawie, Poznaniu i Krakowie. Na każde ze spotkań są zapraszani szefowie kuchni z danego regionu reprezentujący restauracje, które w tym sezonie znalazły się pod czujnym okiem inspektorów Gault&Millau. Samo zaproszenie jest już dla szefów kuchni dowodem uznania. 

Spotkanie Gault&Millau Tour jest forum poznania się, wymiany doświadczeń, źródłem kulinarnych inspiracji.

Misją Gault&Millau Polska jest nie tylko promocja szefów kuchni, pracujących nad pielęgnowaniem tradycyjnych polskich smaków, to także propagowanie świetnej jakości produktów i ich producentów. Naturalne bogactwo flory i fauny daje niezwykłe możliwości, z których utalentowani kucharze potrafią korzystać.

Najlepszym w danym regionie szefom kuchni zostaną przyznane nagrody w pięciu kategoriach:

  • Szef Roku 
  • Szef Jutra 
  • Młody Talent 
  • Kobieta Szef 
  • Kuchnia Tradycyjna

Podobnie jak na Madrid Fusion, wszyscy laureaci zaprezentują swoje popisowe dania, a goście będą mogli nie tylko je oglądać, ale także ich skosztować.  

Nazwa: Gault&Millau Tour Gdańsk

Termin: 21 września 2015r.

Miejsce: Restauracja Mercato, ul. Targ Rybny 1, Gdańsk

Nasi Partnerzy: KitchenAid, Siemens, Gaggenau, G.H. Mumm, Martell, Nespresso, Barry Callebaut, Makro, Winterhalter, Gastro Magic Service