16 ekip kucharskich zawalczy o Puchar Martell

Opublikowano: 22-02-2016

Znamy już listę zakwalifikowanych dwuosobowych zespołów do jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju „L’Art de la cuisine Martell 2016”.

L’Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od 13 lat  w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak).

Kulinarnym tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu a tym samym głównym produktem, który muszą w swoich daniach wykorzystać zawodnicy jest Brytyjska Świeża Jagnięcina Kulinarna.

5 marca staną do kulinarnych zmagań w Zamku Ryn następujące zespoły:

  1. Adam Tyrała, Przemysław Grudzień, Hotel Stary
  2. Krzysztof Bielawski, Patryk Głowacki, Restauracja Szeroka
  3. Tomasz Janiczek, Krzysztof Lizak, Salina Restaurant
  4. Michał Cienki, Mariusz Bobek, Amarylis Restaurant
  5. Krystian Pełka, Kamil Chechłowski, Antonina Villa & Restauracja 
  6. Dawid Zagrzywiec, Piotr Gipsiak, Courtyard Marriott Warsaw Airport
  7. Tomasz Janczewski, Przemysław Rogaczewski, Andel’s By Vienna House
  8. Marek Mazurkiewicz, Karol Zając, Hotel Alter 
  9. Jacek Nowak, Wiktor Kowalski, Klub Parkowe Wzgórze
  10. Diana Olechnowicz, Magda Wacek, Restauracja Signature
  11. Mateusz Bogdański, Artur Kuchnia, Hotel Heron 
  12. Bartosz Dziektarz, Bartłomiej Dufrat, Restauracja Pod Nosem
  13. Bartłomiej Wrona, Michał Ziaja, Hotel Rzeszów, Restauracja Oranżeria
  14. Tomasz Zdrenka, Michał Kowalski, Restauracja Enjoy 
  15. Radosław Gierałtowski, Mateusz Janusz, Szafarnia 10 Restaurant &Bar
  16. Filip Stępień, Dawid Ślęczka, Restauracja Andromeda

 

Drużyny rezerwowe:

1. Konrad Kalęba ,Kamil Skóra, Best Western Plus Q Hotel

2. Rafał Koziorzemski, Tomasz Zdanowski, Restauracja Biały Królik

3. Łukasz Ptaszyński, Tomasz Modzelewski, Hotel Monopol

Podczas konkursu, potrawy będą oceniane przez trzy zespoły jurorskie, w których zasiądą:

JURY TECHNICZNE:

Grzegorz Labuda

Sebastian Olma

Tomasz Purol

Jarosław Walczyk

Tomasz Jakubiak

Tomasz Deker

JURY DEGUSTACYJNE

Paweł Oszczyk

Patryk Dziamski

Adam Chrząstowski

Marek Widomski

Jarosław Uściński

Andrzej Bałdyga

JURY KONESERÓW

Jean-Jacques Regnault

Andrzej Szumowski

Marek Szejbach

Jean-Pierre Garnier

Bogdan Kalus

ASYSTENCI

Grzegorz Krupa

Tomasz Dziura

Serdecznie gratulujemy młodym adeptom sztuki kulinarnej, którzy znaleźli się w szczęśliwej 16!

Drużynom, którym tym razem nie udało się – serdecznie dziękujemy. Życzymy wielu kulinarnych sukcesów i zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej edycji konkursu „l’Art de la cuisine Martell” w przyszłym roku.

Za PR konkursu odpowiada agencja Smarten PR
www.smartenpr.pl 

belka_martell_2016_6