Poza konkursowe atrakcje w Zamku Ryn

Opublikowano: 23-02-2016

W najbliższą sobotę tj. 5 marca Zamek Ryn przeżyje nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce stanie do kulinarnych zmagań o puchar Martell. Kibicować im będą autorytety ze świata gastronomii, blogerzy kulinarni, gwiazdy showbiznesu, wielbiciele dobrej kuchni oraz wszyscy rządni wielkich emocji, a te będą z pewnością gdyż każda kolejna edycja konkursu L’Art de la cuisine Martell obfituje w ekscytujące momenty. 

Na widzów tego niebanalnego, kulinarnego widowiska czeka mnóstwo dodatkowych atrakcji, które idealnie wpisują się w program jednego z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce.

PROGRAM:

09.00 – 16.00 Konkurs L’ART DE LA CUISINE MARTELL  (Dziedziniec, Poziom I)

10.00-16.00  Prezentacje sponsorskie i degustacje  (Dziedziniec, Poziom I)

10.00-16.00  Tasting koniaków MARTELL  (Dziedziniec, Poziom I)

10.00-12.00  Warsztaty SUSHI – AKADEMIA SUSHI (Sala Wielki Kapitularz, Poziom II)

11.00 Zwiedzanie zamku z przewodnikiem (spotkanie przy Recepcji, Poziom „0”)

12.00 Zwiedzanie zamku z przewodnikiem (spotkanie przy Recepcji, Poziom „0”)

12.00   JAK PODWYŻSZYĆ SPRZEDAŻ O 10% W TRZY MIESIĄCE. Piotr Rogowski, Paweł Gruba (sala Króla Władysława Jagiełło, Poziom „0”)

12.00 – 14.00  KUCHNIE ŚWIATA „Kuchnia Tajska” – pokaz z gotowaniem (Sala Kapitularz, Poziom II)

12.00   Otwarte Warsztaty koktajlowe – nowe oblicze koniaku MARTELL (Winiarnia, Poziom „0”)

13.00-15.00   Warsztaty SUSHI – AKADEMIA SUSHI (Sala Wielki Kapitularz, Poziom II)

13.00 Zwiedzanie zamku z przewodnikiem (spotkanie przy Recepcji, Poziom „0”)

14.00 Zwiedzanie zamku z przewodnikiem (spotkanie przy Recepcji, Poziom „0”)

14.00 Otwarte Warsztaty koktajlowe – nowe oblicze koniaku MARTELL (Winiarnia, Poziom „0”)

14.00 – 16.00  Warsztaty cukiernicze – ZT Kruszwica (sala Księżnej Anny, Poziom „0”)

15.00-16.00  Warsztaty z wołowiną – Sokołów (Sala Księcia Witolda, Poziom „0”)

16.00   MANAGER XXI WIEKU – TWÓRZ BIZNES A NIE TYLKO RESTAURACJĘ. – Piotr Rogowski, Paweł Gruba (sala Króla Władysława Jagiełło, Poziom „0”)

5 marca staną do kulinarnych zmagań w Zamku Ryn następujące zespoły:

1. Adam Tyrała, Przemysław Grudzień, Hotel Stary

2. Krzysztof Bielawski, Patryk Głowacki, Restauracja Szeroka

3. Tomasz Janiczek, Krzysztof Lizak, Salina Restaurant

4. Michał Cienki, Mariusz Bobek, Amarylis Restaurant

5. Krystian Pełka, Kamil Chechłowski, Antonina Villa & Restauracja

6. Dawid Zagrzywiec, Piotr Gipsiak, Courtyard Marriott Warsaw Airport

7. Tomasz Janczewski, Przemysław Rogaczewski, Andel’s By Vienna House

8. Marek Mazurkiewicz, Karol Zając, Hotel Alter

9. Jacek Nowak, Wiktor Kowalski, Klub Parkowe Wzgórze

10. Diana Olechnowicz, Magda Wacek, Restauracja Signature

11. Mateusz Bogdański, Artur Kuchnia, Hotel Heron

12. Bartosz Dziektarz, Bartłomiej Dufrat, Restauracja Pod Nosem

13. Bartłomiej Wrona, Michał Ziaja, Hotel Rzeszów, Restauracja Oranżeria 

14. Tomasz Zdrenka, Michał Kowalski, Restauracja Enjoy

15. Radosław Gierałtowski, Mateusz Janusz, Szafarnia 10 Restaurant &Bar

16. Filip Stępień, Dawid Ślęczka, Restauracja Andromeda

Drużyny rezerwowe:

1. Konrad Kalęba ,Kamil Skóra, Best Western Plus Q Hotel

2. Rafał Koziorzemski, Tomasz Zdanowski, Restauracja Biały Królik

3. Łukasz Ptaszyński, Tomasz Modzelewski, Hotel Monopol

Podczas konkursu, potrawy będą oceniane przez trzy zespoły jurorskie, w których zasiądą:

JURY TECHNICZNE:

Grzegorz Labuda

Sebastian Olma

Tomasz Purol

Jarosław Walczyk

Tomasz Jakubiak

Tomasz Deker

JURY DEGUSTACYJNE:

Paweł Oszczyk

Patryk Dziamski

Adam Chrząstowski

Marek Widomski

Jarosław Uściński

Andrzej Bałdyga

JURY KONESERÓW:

Jean-Jacques Regnault

Andrzej Szumowski

Marek Szejbach

Jean-Pierre Garnier

Bogdan Kalus

ASYSTENCI:

Grzegorz Krupa

Tomasz Dziura

Serdecznie zapraszamy do XIV-wiecznego Zamku krzyżackiego Ryn usytuowanego w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich. Miejsca niezwykle urokliwego, które rokrocznie przeżywa szczególny kulinarny rozkwit podczas Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej.