ALE PASZTET! – lista uczestników konkursu

Opublikowano: 01-11-2016

Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do VI edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich „Ale pasztet!” serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej VII edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich „Ale pasztet!” Kliczków 2017.

Spośród nadesłanych zgłoszeń do udziału w VI edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich „Ale pasztet!”, zostały zakwalifikowane następujące ekipy kucharskie:

KATEGORIA – UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

– Milena Koprowska i Dominika Wolff – ZIELONA GÓRA – ZSiPKZ

– Krzysztof Kochański i Maciej Żurek – IŁOWA – ZSP

– Daniel Stabiński i Jakub Szczygielski – WARSZAWA – ZSG im. prof. E. Pijanowskiego

– Cyprian Fijałkowski i Patryk Ulbrych – BOLESŁAWIEC – ZSOiZ im.mjra. Henryka Sucharskiego

– Krzysztof Ozga i Martyna Dybał – BOLESŁAWIEC – ZSOiZ im.mjra. Henryka Sucharskiego

KATEGORIA – KUCHARZE PROFESJONALNI

– Arkadiusz Dziakowski i Dawid Skura – Restauracja Malarska 25 – WROCŁAW

– Dawid Konior i Bartosz Puchałka – Restauracja Miodowa 8 – WADOWICE

– Kamil Filipski i Bartosz Murwski – Garden Culinary Team – WARSZAWA

– Dawid Klimaniec i Grzegorz Miśta – Gastronomiczny Punkt G Team – PSZCZYNA

– Piotr Pyczot i Kamil Gajda – Restauracja Carska – BIAŁOWIEŻA

– Jakub Rusinek i Jacek Pałys – Restauracja Oranżeria – RZESZÓW

– Tomasz Janczewski i Piotr Pawłowski – Restauracja Delight – ŁÓDŹ

– Dmitri Petriv i Paulina Pustelnik – Paula i Dima – BIELSKO-BIAŁA

KATEGORIA – KUCHARZE PROFESJONALNI – EKIPY REZERWOWE

– Piotr Polak i Krystian Masny – Dwa Zbóje – GOCZAŁKOWICE  ZDRÓJ

– Sławomir Saguła i Kacper Chorąziak – Nosalowy Dwór  Resort & SPA – ZAKOPANE

Jednocześnie przypominam, że zgodnie z Regulaminem (pkt.II/10):

„…Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia swojego udziału w Konkursie (drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl) w terminie do dnia 06 listopada 2016 roku.

Brak potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie w wyznaczonym czasie, skutkować będzie dyskwalifikacją i zastąpienie ekipy ekipą rezerwową…”

Zgodnie z Regulaminem (pkt.III/8)

„…Organizator Konkursu (po wcześniejszym zgłoszeniu przez uczestników Konkursu listy zapotrzebowania produktów, nie później niż do dnia 06 listopada 2016 roku) zabezpieczy produkty obowiązkowe tj.:

    1000 g – Stek bavette

    0050 g – Grzyby suszone (mix)

    0200 g – Grzyby mrożone (mix)

    0100 g – Miód

    0200 g – Maliny mrożone

    0200 g – Jagody mrożone

Pozostałe produkty niezbędne do przygotowania dań konkursowych każda z ekip zabezpiecza we  własnym zakresie (przywozi ze sobą)…”

Odpowiadając na często zadawane pytanie, Organizatorzy Konkursu informują:

Do przygotowania dania głównego należy wykorzystać dowolne polskie grzyby leśne.

Harmonogram Konkursu zostanie przesłany w późniejszym terminie.

ramka