ALE PASZTET! – lista uczestników konkursu
Opublikowano: 01-11-2016

Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do VI edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich „Ale pasztet!” serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej VII edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich „Ale pasztet!” Kliczków 2017.
Spośród nadesłanych zgłoszeń do udziału w VI edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich „Ale pasztet!”, zostały zakwalifikowane następujące ekipy kucharskie:
KATEGORIA – UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
– Milena Koprowska i Dominika Wolff – ZIELONA GÓRA – ZSiPKZ
– Krzysztof Kochański i Maciej Żurek – IŁOWA – ZSP
– Daniel Stabiński i Jakub Szczygielski – WARSZAWA – ZSG im. prof. E. Pijanowskiego
– Cyprian Fijałkowski i Patryk Ulbrych – BOLESŁAWIEC – ZSOiZ im.mjra. Henryka Sucharskiego
– Krzysztof Ozga i Martyna Dybał – BOLESŁAWIEC – ZSOiZ im.mjra. Henryka Sucharskiego
KATEGORIA – KUCHARZE PROFESJONALNI
– Arkadiusz Dziakowski i Dawid Skura – Restauracja Malarska 25 – WROCŁAW
– Dawid Konior i Bartosz Puchałka – Restauracja Miodowa 8 – WADOWICE
– Kamil Filipski i Bartosz Murwski – Garden Culinary Team – WARSZAWA
– Dawid Klimaniec i Grzegorz Miśta – Gastronomiczny Punkt G Team – PSZCZYNA
– Piotr Pyczot i Kamil Gajda – Restauracja Carska – BIAŁOWIEŻA
– Jakub Rusinek i Jacek Pałys – Restauracja Oranżeria – RZESZÓW
– Tomasz Janczewski i Piotr Pawłowski – Restauracja Delight – ŁÓDŹ
– Dmitri Petriv i Paulina Pustelnik – Paula i Dima – BIELSKO-BIAŁA
KATEGORIA – KUCHARZE PROFESJONALNI – EKIPY REZERWOWE
– Piotr Polak i Krystian Masny – Dwa Zbóje – GOCZAŁKOWICE ZDRÓJ
– Sławomir Saguła i Kacper Chorąziak – Nosalowy Dwór Resort & SPA – ZAKOPANE
Jednocześnie przypominam, że zgodnie z Regulaminem (pkt.II/10):
„…Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia swojego udziału w Konkursie (drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl) w terminie do dnia 06 listopada 2016 roku.
Brak potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie w wyznaczonym czasie, skutkować będzie dyskwalifikacją i zastąpienie ekipy ekipą rezerwową…”
Zgodnie z Regulaminem (pkt.III/8)
„…Organizator Konkursu (po wcześniejszym zgłoszeniu przez uczestników Konkursu listy zapotrzebowania produktów, nie później niż do dnia 06 listopada 2016 roku) zabezpieczy produkty obowiązkowe tj.:
1000 g – Stek bavette
0050 g – Grzyby suszone (mix)
0200 g – Grzyby mrożone (mix)
0100 g – Miód
0200 g – Maliny mrożone
0200 g – Jagody mrożone
Pozostałe produkty niezbędne do przygotowania dań konkursowych każda z ekip zabezpiecza we własnym zakresie (przywozi ze sobą)…”
Odpowiadając na często zadawane pytanie, Organizatorzy Konkursu informują:
Do przygotowania dania głównego należy wykorzystać dowolne polskie grzyby leśne.
Harmonogram Konkursu zostanie przesłany w późniejszym terminie.