Polska hodowla – Polski PSTRĄG !
Opublikowano: 13-12-2016
Spotkanie z Anią właścicielką Gospodarstwa rybackiego ZIELENICA to była fajna przygoda. Degustowałam doskonałego, polskiego pstrąga, a Ania opowiadała o firmie. O to kilka słów o firmie.
MARKA Pstrąg z Zielenicy to…
wyjątkowa dbałość o szczegóły , misja – idea i ścisłe wytyczony cel – wytworzenia najwyższej klasy zdrowej ryby są cechami, jakie towarzysza nam od początku w pokoleniowej hodowli pstrąga. Długoletnia tradycja rodzinna której owocem jest wyhodowanie najwyższej jakości pstrąga, docenianego przez szerokie i wierne grono odbiorców.
MIEJSCE , czyli
Kraina Pstrąga czyli miejsce w województwie Zachodniopomorskim , daleko od cywilizacji, pośród łąk, lasów i moren pasa nadmorskiego – określa dwa zlokalizowane w bliskiej odległości – na obszarze Natura 2000 obiekty hodowli pstrąga.
Lejkowo, gdzie na wodzie źródlanej – wypływającej prosto z ziemi inkubuje się ikrę oraz hoduje narybek – oraz Zielenica, w otulinie 100h certyfikowanego gospodarstwa ekologicznego gdzie w czystej przepływowej potokowej wodzie hodowane są ryby do wielkości ryby konsumpcyjnej.
Zielenica – to też nieduża lecz nowoczesna i spełniająca najwyższe wymogi sanitarno-weterynaryjne z systemem Haccp – przetwórnia – wyłącznie własnego surowca. Tu nasze ryby są przetwarzane, wędzone, pakowane i przygotowywane dla naszych klientów.
MISJA to…
– doświadczenie , pasja , jakość , szacunek do produktu, dbałość o detale na każdym etapie hodowli. Dostarczanie zawsze ultraświeżej najwyższej jakości ryby przy zaangażowaniu zespołu osób przygotowujących z najwyższa starannością produkt .
-atestowane jednorazowe opakowania, własny transport.
-propagowanie zdrowego stylu życia i zdrowego odżywiania opartego informowaniu – skąd ta ryba pochodzi? Jak długą drogę przebyła by trafić na Twój stół – jak długo była hodowana i w jakich warunkach.
– pokazanie , że przy dzisiejszej technologii, możliwe jest zorganizowanie dostawy ultraświeżej ryby bez magazynowania w łańcuchu chłodniczym w systemie just in time – ze stawu na stół .
CERTYFIKATY –
Doceń Polskie , Dziedzictwo Kulinarne , Dobry Produkt
ale najważniejszą certyfikacją jest stała ocena naszych klientów i –ich opinie
OFERUJEMY –
przez cały rok-pstrąga – w wielu odmianach – Salvenius alpinucXsalvenius fontinallis, Salmo Trutta, Oncorchynchus mykiss
w wielkości od 300 do 1500g/szt
łososiowego w w ielkosci 800-1200g/szt
filety z pstrąga
pstrąga naturalnie wędzonego w całości , wysalanego w solance kołobrzeskiej – wędzonego na drewnie bukowo-olchowym – certyfikowanego – programem Doceń Polskie – Top Produkt
filety z pstrąga wędzonego na zimno w dymie bukowym
kawior z pstrąga o złocistym kolorze – pochodzący z naszych samic
ikrę pstrąga wędzoną w dymie
jesiotra wędzonego i świeżego
Ja już miałam okazję kosztować! Ryba poezja! Dodatkowo polski produkt.
A kto jak nie my powinniśmy wspierać polskie firmy.
MP