Jan Nawrocki
Opublikowano: 27-01-2017
Poznaliśmy się przy okazji styczniowej, charytatywnej kolacji w Gdańsku – Serce do Garów!
Młody, zdolny Szef z charyzmą i wyjątkowymi chęciami do pracy.
Jego przygoda z gotowaniem rozpoczęła się w pod poznańskim czterogwiazdkowym Hotelu „Remes”****. Po 2 latach pracy w Hotelu, Jan swoje kroki skierował do ekskluzywnej restauracji „Hugo Restaurant”, gdzie poznał warsztat pracy szefa Krzysztofa Rabka. Przy jego boku miał okazję brać udział w ciekawych acz wymagających dużych umiejętności projektach takich jak kolacja podczas drugiej odsłony Kina Kulinarnego Transatlantyk Festiwal czy zapewnienie ekskluzywnego cateringu w polowych warunkach dla blisko 600 Vipów podczas koncertu Alicii Keys.
Kolejnym etapem jego kariery była praca w „Bazarze Poznańskim”*****, który jest zarówno historyczną jak i kulinarną ikoną miasta. Po przejściu wszystkich sekcji kuchennych w Bazarze był już gotowy na pozycję Sous Chef’a w prestiżowym pięciogwiazdkowym Pałac Ciekocinko Hotel Resort & Welness *****
Prowadził także poznański koncept fundacji „.SPOT to eat.”
Zapytany o swój typ kuchni odpowiada: uwielbiam kuchnię typu Modern Classic a także tradycyjne francuskie potrawy.
Zawodowo szykują się u niego zmiany – po nowym roku rozpoczyna projekt Aparthotelu Lwowska 1 w Krakowie – jako Head Chef obiektu. Poprowadzi nowo uruchamiany obiekt mogący pochwalić się 137 obszernymi apartamentami, luksusowym spa,salą bankietową mieszczącą do 250 osób a także
Bistro „Zielonym Do Góry” Restauracja odwraca tradycyjny układ sił – lokalne warzywa będą wizytówką tego miejsca, mięso zaś dodatkiem.
Kluczową rolę odgrywają także nietuzinkowe kiszonki z własnej spiżarni oraz koncept piekarniczy, który serwować będzie gościom domowe pieczywo i ciasta.