Wielka Francusko Polska Gala CCIFP 2017

Opublikowano: 07-02-2017

W dniu 3 lutego 2017 odbyła się wyjątkowa gala, na której gotowało 3 Wielkich Szefów Kuchni – Pierre Gagnaire, Andrea Camastra i Maciej Majewski. To duże wydarzenie zorganizowane zostało przez Francusko Polską Izbę Gospodarczą.

My zdradzamy co zaproszeni Goście mieli okazję skosztować.

Gala_CCIFP_2017 (7)

MENU GALI 2017 „Les Grands Chefs – Mistrzowie Kuchni”

♦♦♦

PRZYSTAWKI

Consommé porowo-ziemniaczane, krab królewski, wędzony policzek wieprzowy, gnocchi

Wino: Pouilly Fuisse « Les belles Dames », 2015, Domaine Pascal Renaud, Bourgogne, France

Lekko wędzony tatar z alpejskiej wołowiny sezonowanej 28 dni, 

kuleczki z foie gras zmrożone ciekłym azotem, płatki sosu winegret

Wino: Montagne Saint-Emilion Tour Labatut, 2012, Bordeaux, France

ANTRAKT

Gazpacho z buraków, espuma z koziego sera, sorbet żurawinowy

Wino: Gamay Fizz rosé, Méthode ancestrale, Mommessin, Beaujolais, France

DANIE GŁÓWNE

Brandade i lekko solony filet z dorsza,

sałatka z chrupiącej kapusty z ziarnami gorczycy na kremie z dyni

Wino: Saint-Aubin 1er Cru „Les Champlots”, 2014, Vieilles Vignes du Domaine Bouton, Bourgogne, France

DESER

Tarta jabłkowa w nowej odsłonie…

Blanche de Normandy, Calvados Christian Drouin’s

Było wyjątkowo i smakowicie.

MP

Gala_CCIFP_2017 (1)Gala_CCIFP_2017 (2) Gala_CCIFP_2017 (9)Gala_CCIFP_2017 (15) Gala_CCIFP_2017 (14)Gala_CCIFP_2017 (16) Gala_CCIFP_2017 (17)Gala_CCIFP_2017 (20) Gala_CCIFP_2017 (26)Gala_CCIFP_2017 (29) Gala_CCIFP_2017 (22)