„SMAKI DZICZYZNY 2017” powracają!

Opublikowano: 24-02-2017

Konkurs Kulinarny „SMAKI DZICZYZNY 2017” powraca!

Serdecznie zapraszamy na II edycję konkursu kulinarnego „SMAKI DZICZYZNY 2017” organizowanego przez wieloletniego szefa kuchni, pasjonata myślistwa i miłośnika dziczyzny – Artura Świerżewskiego. 

 Konkurs odbędzie się 22 kwietnia 2017 roku, podczas Targów Turystyki i Wypoczynku LATO oraz Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ulicy Marsa 56c w Warszawie. 

Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych, 

pracujących w zawodzie kucharzy i pokazanie wielu możliwości zastosowania 

mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów 

smakowych i zdrowotnych dziczyzny – jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.

 

Artur Swierzewski small

Pomysłodawcą konkursu jest Artur Świerżewski

– szef kuchni GALOP CATERING; 

– promotor dziczyzny w kraju i za granicą; 

– członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, Rady programowej miesięcznika Polskie Drogi Gastronomii, kół łowieckich „Wrzos” i „Jeleń” oraz Cechu Rzemiosła i Przedsiębiorczości; 

– autor porad i przepisów kulinarnych w prasie i telewizji; 

– wyróżniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myśliwskim oraz Srebrną i Złotą Odznaką Rzemiosła.

Pliki do pobrania:

Regulamin

Receptura

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę dania wraz ze zdjęciem na adres: konkurs@smakidziczyzny.pl najpóźniej do dnia 26 marca 2017 roku. Zapraszamy!

A tak było w roku ubiegłym:

Smaki Dziczyzny_I edycja_jury, goscie

Smaki Dziczyzny I edycja_laureaci