Sportowa Wiosna w kulinarnych zawodach
Opublikowano: 11-03-2017

W konkursie kulinarnym Sportowa Wiosna 2017 dla Kucharzy i Uczniów szkół gastronomicznych, który odbył się w dniach 6-7 Marca w hotelu Mistral Sport w Gniewinie miejsca zajęli:
Uczniowie Szkół gastronomicznych:
I miejsce:
*ZSG Bydgoszcz
Adam Rzęski
Patryk Kamiński
II miejsce:
*ZSGH Gdańsk
Kacper Serafińczuk
Kamila Formela
III miejsce:
*ZSP Kłanino
Monika Goyke
Małgorzata Drzeżdżon
Kucharze profesjonaliści:
I miejsce: +nagroda specjalna od Honorowego Konsula Królestwa Hiszpanii – Prezydenta Akademii Gastronomicznej
*River Style Hotel& SPA – Marcin Stadler
*Restauracja Bulaj – Karolina Lindstädt
II miejsce:
*Restauracja AMBER SIDE Gdańsk
– Michał Przewoźnik, Krzysztof Majewski
III miejsce:
*Restauracja Tawerna Strand Puck
– Patryk Galewski , Weronika Bystram
IV Miejsce:
*Restauracja Malinowy ogród Gdańsk
– Krzysztof Jesiołowski, Tomasz Dawidoski
V miejsce:
*Restauracja U Bąbli Bolszewo
– Daniel Kiedrowski, Bartłomiej Bichowski
VI miejsce:
*Hotel Rezydent Sopot
Aleksandra Pawlak, Dawid Chmielewski
VII miejsce:
*Restauracja Salon z ogrodem Poznań
– Krzysztof Owczarek, Marcin Ogrodowski