OJAMI zmienia oblicze polskiej gastronomii!
Opublikowano: 09-05-2017
Popularny koncept kulinarny OJAMI, z zestawami gotowymi do gotowania, rozszerza obszar dostaw na całą Polskę. Poszatkowane, pokrojone, a także odpowiednio odmierzone składniki to oprócz wygody, oszczędność czasu i pieniędzy. To bezapelacyjnie rewolucja w gotowaniu – od teraz każdy może być Szefem Kuchni i w kilkanaście minut stworzyć oryginalne danie dla dwóch osób w swoim domu.
OJAMI zrodziło się z prostej potrzeby – oszczędności czasu i chęci poszerzania kulinarnych horyzontów, bez konieczności kupowania dużej ilości składników, których zazwyczaj nie wykorzystujemy do końca. Dzięki OJAMI ominiesz długie kolejki w sklepach, zaoszczędzisz czas na znalezienie wyszukanych składników, czy nieprzyjemne szatkowanie cebuli i skupisz się na tym co najlepsze, czyli GOTOWANIU! Wystarczy kilkanaście minut, aby cieszyć się wartościowym posiłkiem
i móc nazywać się… Szefem własnej kuchni!
Inspiracją do stworzenia OJAMI w Polsce były bardzo prężnie działające modele tego typu w Skandynawii i Stanach Zjednoczonych. „Można nas porównać do IKEI, ale takiej gastronomicznej. Tak jak w pudełku z meblami, w pudełku OJAMI mamy wszystko. Dostajemy do tego prostą instrukcję i możemy składać w całość. Co ważne nasze zestawy są również przystępne cenowo, gdyż ceny porcji dla dwóch osób w zależności od dania kształtują się w granicach 30-45 zł – wyjaśnia Jan Lipczyński, jeden z założycieli OJAMI. Od ponad roku kurier OJAMI dostarcza posiłki do kilkuset mieszkańców Poznania i okolic. Obecnie, za pomocą firmy kurierskiej Inpost, istnieje możliwość zamówienia zestawów na terenie całej Polski. Wystarczy to zrobić dwa dni przed planowaną kolacją, aby mieć pewność, że zestaw dotrze na czas!
Spośród 12 dań z OJAMImenu Klient wybiera to, które odpowiada najbardziej jego gustom. Po złożeniu zamówienia z dostawą do domu lub innego wybranego miejsca dostarczany jest box z odmierzonymi, oddzielnie zapakowanymi składniki oraz przepisem jak krok po kroku stworzyć danie. Każdy ze składników jest opatrzony datą przydatności oraz odpowiednio zabezpieczony. W paczce znajduje się także informacja o tym, jakie garnki i inne przyrządy kuchenne będą potrzebne do przygotowania dwóch porcji.
OJAMI do współpracy nad tworzeniem swojego MENU zaprasza znanych i cenionych Szefów Kuchni oraz blogerów kulinarnych. Dzięki czemu co tydzień pojawia się nowość, która zastępuje jedno z 12 dań w ofercie. Dotychczas przepisy przygotowywali między innymi Michał Kuter (kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym, ryżem jaśminowym i sałatką; polędwiczki wieprzowe w sosie rozmarynowym z pieczarkami, puree z musztardą i sałatką tzatziki), Michał Tórz (zielone curry z kalafiora z mlekiem kokosowym i ryżem Basmati), poznański duet MYTUJEMY (Pad Thai z kurczakiem) oraz Wygrywam z Anoreksją (Tonkotsu Ramen). Nad prawidłowością dań oraz modyfikacją przepisów pracuje technolog żywności.
Ponadto w OJAMI istnieje również możliwość zamówienia soków niepasteryzowanych soków LYFE in a juice, wyciskanych metodą Cold Press oraz jajek od szczęśliwych kurek z Wyszynek.
Więcej informacji o OJAMI znajduje się na stronie internetowej www.OJAMI.pl oraz na profilach firmy w Social Media: www.Facebook.com/kuchniaojami
www.instagram.com/kuchniaojami/