Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

Opublikowano: 07-06-2017

Składniki:

– Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella)     300g

– mleko                                                            250ml

– świeży tymianek                                       ½ pęczka

– pieprz czarny do smaku

– masło                                                           1 łyżka

– szparagi świeże, zielone                            1 pęczek

Wykonanie:

Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło
i wymieszać.

Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.

Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.

Smacznego!