Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym
Opublikowano: 07-06-2017
Składniki:
– Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 300g
– mleko 250ml
– świeży tymianek ½ pęczka
– pieprz czarny do smaku
– masło 1 łyżka
– szparagi świeże, zielone 1 pęczek
Wykonanie:
Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło
i wymieszać.
Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.
Smacznego!