The Best Chef Awards 2017: nagrody wręczone!
Opublikowano: 14-11-2017
Za nami gala finałowa , która odbyła się 25.10.2017 w Reducie Banku Polskiego w Warszawie. Na rozdaniu nagród pojawili się słynni szefowie kuchni z różnych zakątków świata.
Projekt ten powstał w 2016 roku, a jego celem jest zaprezentowanie sylwetek najlepszych kucharzy szerokiej publiczności zainteresowanej sztuką kulinarną. W założeniu miała to być również doskonała okazja do wzajemnego poznania się i wymiany doświadczeń.
Spośród 300 kandydatów, wybranych przez szefów kuchni, dziennikarzy, blogerów, fotografów oraz wszystkich głosujących przez Facebooka, wyłoniono najlepszych, do których powędrowały statuetki w następujących kategoriach:
- The Best Chef 2017 – Joan Roca, ze słynnej katalońskiej restauracji El Celler de Can Roca
- The Best Chef Lady – Chantel Dartnall, szefowa kuchni w restauracji The Restaurant Mosaic w Pretorii (RPA)
- The Best Chef FoodART – Atsushi Tanaka, japoński szef kuchni, prowadzący swoją restaurację w Paryżu – statuetka przyznana za wyjątkowe walory artystyczne w kategorii Food Art
- The Best Chef Pastry – Roger van Damme, prowadzący w Antwerpii własną restaurację i cukiernię het Gebaar- holenderski mistrz cukiernictwa
- The Best Chef CityGourmet – Atelier Amaro Wojeciecha Amaro,
- The Best Chef Rising Star – Rafał Koziorzemski z gdyńskiej restauracji Biały Królik – (nagroda dla młodego talentu)
foto: © Dariusz Breś / dariuszbres.pl