Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 2018
Opublikowano: 28-03-2018
Już 2 czerwca 2018r. odbędzie się kolejna, jubileuszowa X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.
Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbędzie na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku.
Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Środowiska – Pan Henryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Pan Krzysztof Jurgiel.
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.
Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).
Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.
Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są:
– Filet z miętusa oraz jogurt naturalny
Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:
– Udziec z sarny oraz borowik
Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 13 maja (niedziela) 2018 roku na adres: konrad.birek@gmail.com i/lub s.birek@hotellord.com.pl.
Zwycięzcy konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.
Wszystkim Partnerom, Uczestnikom oraz Gościom dotychczasowych edycji bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas X edycji.
Do pobrania:
Regulamin dla profesjonalistów
Arkusz zgłoszeniowy profesjonaliści