„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” – lista uczestników

Opublikowano: 22-05-2018

LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU

Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące drużyny: 

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI

  1. Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski – RESTAURACJA PASJA (Gorzów Wlkp.)
  2. Marcin Ćwik oraz Mikołaj Kruszona – PURO HOTEL POZNAŃ (Nifty No.20)
  3. Paweł Żukowicz oraz Przemysław Siuda – RESTAURACJA SOWA (Bydgoszcz)
  4. Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski – SHERATON SOPOT HOTEL
  5. Hubert Misterkiewicz oraz Łukasz Wolny – HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ (Busko Zdrój)
  6. Bartosz Ludniewski oraz Tomasz Szymański – SMACZNA DIETA I HOTEL FADO (Gorzów Wlkp.)
  7. Mariusz Szwerluga oraz Piotr Kuzdro – GRAND HOTEL BOUTIQUE (Rzeszów)
  8. Grzegorz Bucki oraz Adriana Wójcikowska – RESTAURACJA AMARYLIS (Kraków)
  9. Dariusz Gibas oraz Sebastian Ossowski – PROLOGUE RESTAURANT (Gdańsk)
  10. Jakub Rusinek oraz Wojciech Kotula – HOTEL METROPOLITAN (Rzeszów)
  11. Dominik Moćko oraz Piotr Trześniewski – HOTEL MARRIOTT (Warszawa)
  12. Sebastian Szynkiewicz oraz Patrycja Reich – DOLCE VITA (Bydgoszcz)

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE

  1. Dawid Zagrzywiec oraz Piotr Gipsiak – HOTEL RENAISSANCE/HOTEL COURTYARD
  2. Jarosław Żuchowicz oraz Julia Włodarczyk  – HOTEL MERCURE OPOLE

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

  1. Jakub Sobczak oraz Jacek Darnowski – ZSG ŁÓDŹ
  2. Bartosz Krajewski Monika Lewkowicz – ZSGH GDAŃSK
  3. Jakub Małkowski oraz Paulina Karaluch – ZSG  WARSZAWA
  4. Przemysław Rybski oraz Dominik Wiśniewski – ZSGH WARSZAWA
  5. Łukasz Florjańczyk oraz Grzegorz Zych – ZSG WARSZAWA
  6. Krzysztof Kowalski oraz Filip Ziemiński – ZSG RZESZÓW
  7. Szymon Jakubasz oraz Weronika Pławińska – ZS NR 7 w WAŁBRZYCHU
  8. Grzegorz Królik oraz Arkadiusz Woźniak  – TECHNIKUM LIDER LUBLIN

KATEGORIA UCZNIOWIE – EKIPY REZERWOWE

  1. Milena Koprowska oraz Katarzyna Polaczyk – ZESPÓŁ SZKÓŁ I PLACÓWEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO  w Zielonej Górze
  2. Kamila Sokołowska oraz Marek Krzysiak – TECHNIKUM MENEDŻERSKIE w Bydgoszczy

Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” powinny do dnia 23 maja 2018 roku dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres : konrad.birek@gmail.com

Brak potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie drużyny z konkursu i zastąpienie jej ekipą rezerwową.

Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 27 maja 2018 roku upływa termin nadsyłania  zapotrzebowania na obowiązkowe produkty konkursowe.

Pozostałym drużynom, które nie zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych edycjach konkursu.