XV DORSZOWE ŻNIWA
Opublikowano: 14-06-2018
XV MISTRZOSTWA POLSKI W POTRAWACH Z RYB MORSKICH
7 lipca 2018, w Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu, odbędzie się jubileuszowa XV edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie zakąski z krzyżowej wołowej firmy SOKOŁÓW oraz dania głównego, z wykorzystaniem polędwicy z dorsza oraz puree ziemniaczanego firmy FARM FRITES, oleju z esencją masła firmy KRUSZWICA oraz śmietanki 32 % DEBIC.
O tytuł mistrzowski zawalczą:
- Tomasz Mielniczuk i Bartłomiej Sarnowski – Restauracja Eko, Hotel Agit, Lublin
- Łukasz Gościniak i Damian Saja – Hotel Słoneczny Młyn, Bydgoszcz
- Arkadiusz Berezowski i Michał Chrzanowski – Hotel Hanza Pałac Welness & SPA, Rulewo
- Łukasz Wolny i Hubert Misterkiewicz – Restauracja Ponidzie, hotel Słoneczny Zdrój, Busko Zdrój
- Jakub Nowak i Dariusz Zajdlewicz – Restauracja Memo, Bydgoszcz
- Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki – Restauracja Warszawska, Hotel Centrum Sosnowiec
- Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda – Restauracja Sowa, Bydgoszcz
- Adam Cendal i Paulina Brzozek – Restauracja Esplendidos, Gdynia
Drużyna rezerwowa:
Paweł Zaradkiewicz i Andrzej Dobierski – Hotel Grodzki Business & Spa, Stargard
W gronie Jury zasiądą znakomici Szefowie Kuchni: Michał Kuter – Przewodniczący, Giancarlo Russo – Juror Honorowy, Janusz Profus, Andrzej Polan , Sebastian Cichy, Andrzej Ławniczak, Adam Dmyterko, Krzysztof Gradzewicz, Przemysław Langowski, Dariusz Ratuszniak, Ireneusz Koniuszek, Stefan Birek, Ewa Olejniczak, Patryk Dziamski, Przemek Woźny, Krzysztof Gawlik, Patryk Kotarba, Philippe Abraham, Łukasz Lewandowski, Krzysztof Wierzba, Grzegorz Parczewski oraz Jacek Feede.
Dodatkowo, serdecznie Państwa zapraszamy na imprezą towarzyszącą, jaką jest JARMARK PRODUCENTÓW ZDROWEJ ŻYWNOŚCI!
HARMONOGRAM WYDARZENIA:
Sobota/ 7 lipca
7:00 – 10:00 Śniadanie dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;
10:00 – 12:00 Pierwsza tura mistrzostw – EKIPY I, II, III, IV;
12:10 Przemarsz kucharzy;
13.00 – 15.00 Druga tura mistrzostw – EKIPY V, VI, VII, VIII;
13.30 – 16.00 Lunch dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;
15.30 – 16.00 Odprawa jurorów;
16:00 – 16:30 Odprawa zespołów kucharskich;
19.00 Gala Finałowa Dorszowych Żniw/ obowiązują zaproszenia
Organizatorem mistrzostw jest Krzysztof Szulborski/ Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, przy współpracy z Tomaszem Szydzikowskim / Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu
Regulamin: www.kucharze.pl