#RentownaRestauracja coraz bliżej!
Opublikowano: 25-07-2018
24 września br. w hotelu Sofitel Warsaw Victoria redakcja „Biznes Restauracje & Catering” organizuje czwartą już edycję Ogólnopolskiej Konferencji Menedżerów Restauracji i Szefów Kuchni. Jeśli mieliście okazję brać udział w trzech poprzednich edycjach, to wiecie, że uczestników czeka nie lada gratka, tym razem w zupełnie nowej odsłonie!
#RentownaRestauracja to jedyna konferencja w Polsce, która łączy merytoryczne prelekcje z pokazami live cooking! Zobaczcie, którzy szefowie kuchni będą gotować podczas tegorocznej edycji wydarzenia:
- Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny, szef kuchni w autorskiej restauracji „Gar Jakubiaka”. Prowadził popularny program „Jakubiak lokalnie” w telewizji Kuchnia+, gdzie przekonywał do korzystania z rodzimych, regionalnych produktów.
- Paweł Mieszała, cukiernik z ponad 25-letnim doświadczeniem, Mistrz Polski i Świata w cukiernictwie, który trzy razy brał udział w Pucharze Świata Cukierników w Lyonie, najbardziej prestiżowym konkursie na świecie. Obecnie właściciel Cukierni „Pawlova” w Luboniu. Otrzymał Srebrną Odznakę za zasługi dla Rzemiosła Polskiego i Medal Komisji Narodowej.
- Maciej Majewski, szef kuchni Sofitel Warsaw Victoria, doświadczenie zdobywał pracując przez kilkanaście lat w sieci hotelowej Accor, jak również odbywając staże i praktyki w hotelach i restauracjach we Francji. W 2011 roku dołączył do zespołu Sofitel Warsaw Victoria na stanowisku szefa kuchni. Jego autorskie menu prezentuje karta w restauracji La Brasserie Moderne.
#RentownaRestauracja to przede wszystkim jedyna konferencja w Polsce skierowana zarówno do właścicieli i menedżerów restauracji, którzy chcą zwiększyć rentowność prowadzonego biznesu, jak i do szefów kuchni, którzy szukają w swojej pracy kulinarnych inspiracji. Starannie przygotowany program powstał na bazie rozmów z menedżerami i właścicielami różnych typów restauracji.
Warsztaty przygotowują największe autorytety w branży:
- Patryk Dziamski, właściciel Dziamski Culinary Studio oraz Dziamski Conceprt Rest, podzieli się z uczestnikami wiedzą z zakresu planowania i prowadzenia restauracji. Sprawi, że spojrzysz na swoją restaurację z zupełnie nowej perspektywy.
- Sebastian Krauzowicz, trener i selekcjoner kulinarnej kadry OSSKIC, idealny szef kuchni, który podczas prelekcji wyjaśni, jak znaleźć osobę odpowiednio dobraną do profilu restauracji. Będzie można dowiedzieć się wszystkiego o skutecznym zarządzaniu zespołem na trudnym rynku pracy.
- Tomasz Habdas, prowadzi dwa lokale w Warszawie Głębokie Gardło Shot Bar oraz Beach Bar Procent. Jest również autorem projektu „Liczny na talerzu” i doskonale wie, gdzie szukać realnych oszczędności, by wpłynąć na rentowność biznesu”.
- Małgorzata Walczak, kierownik marketingu w Centrum Kulturalno-Biznesowym Młyńska12 w Poznaniu, wyjaśni uczestnikom konferencji, jak opracować prosty plan marketingowy, by ograniczyć zbędne wydatki.
- Angelika Borysiak, właścicielka agencji kreatywnej brand2eat, od której będzie można dowiedzieć się, jak rozszerzyć grono klientów restauracji o nowy typ gościa, który nie wykluczy pozostałych, wykorzystując specyfikę lokalizacji restauracji oraz jej unikatowy charakter.
- Maciej Rosiński jest ambasadorem marki Callebaut, wykładowca na Chocolate Academy oraz w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti w Łodzi. Jego doświadczenie sprawia, że doskonale wie, jak utrzymać powtarzalność wydawanych dań, dotrzeć do producentów i znaleźć lokalne produkty w dobrej jakości.
- Patryk Kotarba, Szef Kuchni w Zamku Dubiecko i trzykrotny zdobywca „żółtej czapki” Przewodnika Gault&Millau, doceniony za wykorzystywanie najwyższej jakości produktów i autorskie kompozycje. Odpowie na pytanie, co zrobić, by budować lojalność wśród kadry kelnerskiej.
Konferencja #RentownaRestauracja to również doskonała okazja networkingu i nawiązania bezpośredniego kontaktu z najlepszymi z najlepszych na polskiej scenie gastronomicznej, którym bezpośrednio można zadać pytania dotyczące prowadzenia własnego biznesu gastronomicznego. Uczestnicy będą mieli możliwość nawiązania unikalnych kontaktów branżowych – takie znajomości zawsze procentują. Warto przyjechać i zobaczyć, jak sprawdzone rozwiązania wpłyną na promocję, wizerunek, budżet i przyszłość naszej restauracji. Do zobaczenia we wrześniu!