Konkursy nominowane do KPP 2019
Opublikowano: 26-10-2018
Emocje związane z finałem Kulinarnego Pucharu Polski 2018 już nieco przycichły. Zaczęły się natomiast przygotowania do kolejnej edycji tego prestiżowego w polskim środowisku gastronomicznym konkursu, któremu patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne
w Polsce.
Pierwszym etapem jest ogłoszenie listy konkursów nominowanych, których zwycięzcy mogą otrzymać wstęp do finału Kulinarnego Pucharu Polski. O tym, jakie konkursy się na niej znajdą decyduje Rada Programowa KPP. Pod uwagę brane są standardy organizacji konkursu oraz zasady rywalizacji, które muszą być zgodne z określonymi regulaminem KPP warunkami koniecznymi do uzyskania statusu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski.
Zgodnie z decyzją Rady Programowej KPP, o nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów kulinarnych:
- Kulinarny Rajd Mistrzów – Haston City Hotel we Wrocławiu, 26.10.2018
- Konkurs „L’art de la cuisine Martell” – Zamek Ryn, 2.-3.03.2019
- Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra – Hotel Atut, Licheń Stary 9.03.2019
- XVI Potyczki Kulinarne – Hotel Primavera, Jastrzębia Góra, 26.04.2019
- Festiwal Kuchni Dworskiej – Hotel Bristol w Rzeszowie, 27.04.2019
- Konkurs im. Rafała Jelewskiego Wielkopolski Kucharz Roku – 7.06.2019
- Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – czerwiec 2019
- Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – Narol, 13.07.2019
- Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny – 10.08.2019.
O szczegółach ww. konkursów będziemy informować na bieżąco na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również na nasz kanał filmowy na Youtube.